Lupta pentru alegerile in doua tururi continua: CCR da raspunsul final saptamana viitoare UPDATE

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 16:11
5829 citiri
Lupta pentru alegerile in doua tururi continua: CCR da raspunsul final saptamana viitoare UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, ca judecatorii Curtii Constitutionale nu au judecat pe fond daca este corect sau nu sa se organizeze intr-un tur sau in doua alegerea primarilor, iar saptamana viitoare va fi analizat un al doilea dosar al jurnalistului Liviu Avram.

"A fost neintemeiat doar capatul de cerere referitor la numarul de semnaturi si in mod cert numarul de semnaturi va fi in continuare o conditie de depunere a candidaturilor. In ceea ce priveste al doilea aspect, explicat insuficient as spune eu astazi catre opinia publica, vorbim despre cele doua tururi de alegeri, exceptia neconstitutionalitatii organizarii alegerilor intr-un singur tur, iar in privinta acestui aspect, Curtea a spus un singur lucru: nu ca avem sau vom avea doua tururi sau un tur de scrutin, ci a spus ca este inadmisibila pe procedura, adica nu au judecat pe fond daca este corect sau nu sa se organizeze intr-un tur sau in doua", a explicat Alina Gorghiu, la Parlament, potrivit News.ro.

UPDATE 16:40 - Curtea Constitutionala se va reuni pe 11 mai pentru a judeca alte doua exceptii de neconstitutionalitate ridicate de jurnalistul Liviu Avram in al doilea dosar privind alegerile locale, potrivit unor surse din cadrul institutiei, citate de News.ro. Una dintre exceptii vizeaza organizarea scrutinului intr-un singur tur.

Alegeri locale intr-un singur tur: PNL acuza culmea absurdului, PSD nu discuta desciziile CCR

Copresedintele PNL a mentionat ca va fi un nou dosar discutat de Curtea Constitutionala, saptamana viitoare, pentru ca jurnalistul Liviu Avram a avut doua dosare.

Alina Gorghiu a mai sustinut ca sunt necesare doua tururi de scrutin pentru alegerea primarilor.

"Saptamana viitoare CCR are obligatia sa se pronunte pe fond cu privire la un tur sau doua de alegeri (...) pentru ca din '92 pana in 2012 in Romania alegerile s-au organizat in doua tururi de scrutin. (...) Inclusiv cei care au redactat Constitutia la momentul redactarii ei au discutat in paralel si prima lege electorala care reglementa aspecte din administratia locala si tot asa au prevazut nevoia de a avea doua tururi, pentru a respecta un principiu democratic - majoritatea decide cine este alesul in comunitate. Sper ca saptamana viitoare sa avem o decizie in sensul organizarii celui de-al doilea tur de scrutin", a afirmat aceasta.

Ea a mai mentionat ca, orice decizie va lua Curtea Constitutionala saptamana viitoare, PNL nu va contesta aceasta decizie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gorghiu CCR alegeri, #CCR alegeri doua tururi , #decizii