CCR judeca miercuri sesizarea PDL privind bugetul de stat

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 08:18
1298 citiri
CCR judeca miercuri sesizarea PDL privind bugetul de stat
Foto: Arhiva

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va dezbate, in sedinta de miercuri, sesizarea PDL privind Legea bugetului pe 2013.

Initial, dezbaterea trebuia sa aiba loc pe 20 februarie, insa Curtea a hotarat preschimbarea termenului.

PDL a depus vineri, 8 februarie, la Curtea Constitutionala o sesizare privind neconstitutionalitatea legii bugetului de stat pe anul 2013. Sesizarea este semnata de 54 de deputati apartinand grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sesizarea invoca faptul ca legea bugetului de stat este neconforma cu prevederile articolului 1, aliniatele 3 si 5, ale articolului 16, aliniatele 1 si 2, ale articolului 56, aliniatul 2, din Constitutie, precum si cu recomandarile Comisiei de la Venetia nr. 685 din 17 decembrie 2012.

Mai exact, in cadrul dezbaterilor, nu s-a asigurat cvorumul de sedinta in vederea adoptarii anexelor la legea bugetului de stat pentru anul 2013.

PDL a sesizat constant lipsa cvorumului din sala de plen in data de 7 februarie, potrivit regulamentului sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului. PDL considera ca adoptarea unor anexe ale bugetului de stat in absenta cvorumului reprezinta o incalcare a articolului 1, aliniatul 3 si 5 din Constitutia Romaniei.

Ponta ironizeaza sesizarea democrat-liberalilor

In replica, premierul Ponta a ironizat sesizarea PDL, declarand ca bugetul a fost atacat la CCR ca sa se vada ca "mortul PDL traieste", dar ca din cauza "prostiei" celor de la PDL nu cresc pensiile sau nu se aproba contractul cadru din sanatate.

Ponta a replicat sugestiei presedintelui ca asa cum premierul i-a atacat rezultatele de la Bruxelles si el poate sa critice bugetul national.

"Eu ii multumesc presedintelui pentru preocuparea pentru programul politic al USL, dar dansul nu face parte din USL si nici nu i-am cerut parerea cand am facut programul USL si nici n-am de gand sa i-o cer. Ceea ce pot sa va spun insa este ca, de exemplu, de la aceasta prostie ca sa aflam ca mortul PDL traieste, tocmai astazi m-a sunat ministrul Sanatatii, dl Nicolaescu, si mi-a spus ca neavand buget, nu putem sa aprobam contractul-cadru, ca sa functioneze si sa faca mai departe Casele judetene contractele cu spitalele.

Si, uite asa, amanam o groaza de lucruri importante ca sa aratam ca mortul PDL mai traieste. In rest, ca presedintele isi mai da cu parerea, foarte bine, sa-si dea cu parerea. Romania e un stat de drept si fiecare are dreptul la parere", a sustinut liderul PSD.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#CCR buget PDL, #sesizare PDL buget, #buget PDL sesizare , #dosare