Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
CCR > decizii
A   A   A

CCR amana o decizie pe sesizarea USR privind numirea lui Marian Neacsu la ANRE

CCR amana o decizie pe sesizarea USR privind numirea lui Marian Neacsu la ANRE
Foto: Arhiva Ziare.com
Curtea Constitutionala a amanat pentru data de 30 octombrie dezbaterea pe sesizarea USR privind numirea de catre Parlament a lui Marian Neacsu in functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Pe 5 iulie, deputatul USR Cristina Pruna anunta ca a depus la CCR o sesizare cu privire la numirea lui Neacsu in functia de vicepresedinte al ANRE.

"Profilul lui Marian Neacsu este incompatibil cu cerintele prevazute de lege pentru aceasta functie, intrucat nu are vechimea si experienta care sunt cerute de lege. In plus, el nu poate ocupa un loc in Comitetul de Reglementare al ANRE, intrucat a primit o condamnare penala definitiva. Asteptam cu interes raspunsul CCR pe aceasta speta.
In plus, vom demara demersurile pentru a modifica Legea nr. 160/2012, care a aprobat ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 33/2007 privind functionarea ANRE, in sensul de a elimina lacunele legislative care au permis ca un condamnat penal sa poata fi numit in fruntea unei institutii publice.

USR a fost singurul partid de opozitie prezent in comisie la simulacrul de sedinta de audiere a candidatilor in Parlament si a pus reflectorul inca de la inceput pe nerespectarea procedurilor parlamentare", explica deputatul USR.

Parlamentul l-a validat pe 26 iunie pe Marian Neacsu pentru functia de vicepresedinte al ANRE.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 17:11

 Articol citit de 1644 ori

Citeste si: