CCR: Legea PSD privind interdictiile si impozitele uriase pentru tranzactiile cu terenuri agricole este constitutionala. PNL a reclamat ca legea este "cu dedicatie pentru marii latifundiari din Sudul Romaniei"

Marti, 14 Iulie 2020, ora 08:20 2570 citiri
FOTO Pixabay

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins marti sesizarea PNL si USR si a decis ca este constitutionala legea PSD care impune o serie de interdictii si impozite uriase pentru tranzactiile cu terenuri agricole.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca legea respectiva este constitutionala in raport cu criticile formulate, potrivit unui comunicat al CCR.

Sesizarea PNL si USR se refera la actul normativ pentru modificarea si completarea Legii 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii 268/2011 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatia agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului.

"Pozitia PNL este ca aceasta lege este (...) cu dedicatie speciala pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de Sud a Romaniei", declara la inceputul lunii iunie liderul deputatilor liberali, Florin Roman.

El a adaugat ca legea restrange dreptul de proprietate, iar terenurile respective sunt "vandute la bani de nimic doar lor".

Roman sustine ca PSD da dovada de populism atunci cand spune "nu ne vindem tara", dar promoveaza un proiect de lege prin care interzice vanzarea participatiunilor statului la societatile comerciale si la companiile nationale unde statul este actionar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News