CCR a respins sesizarea PNL: Marian Enache va fi judecator constitutional

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 13:00 2217 citiri
Foto: Arhiva / B1TV

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarea facuta de PNL prin care a fost contestata modalitatea de numire a deputatului Marian Enache ca judecator al CCR din partea Senatului.

Sesizarea a fost depusa pe 21 iunie si a fost trecuta pe ordinea de zi de astazi a Curtii.

In cazul in care sesizarea PNL ar fi fost acceptata, Senatul ar fi trebuit sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru a face o noua nominalizare.

Parlamentul a intrat miercuri in vacanta de vara.

Liberalii au sustinut ca Marian Enache nu a avut sustinerea directa a niciunui grup parlamentar, in acest fel fiind incalcata Legea privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, dar si articolul 16 din Constitutia Romaniei.

De altfel, Comisia Juridica a Senatului a respins initial audierea lui Enache din acelasi motiv: ca nu a fost propus si sustinut de niciun grup parlamentar.

Deputatul independent Marian Enache (ex-UNPR) si-a depus singur candidatura pentru un post de judecator la CCR din partea Senatului, fiind validat ulterior cu voturile majoritatii PSD-ALDE-UNPR.

CCR se reinnoieste, incepand cu 13 iulie, in componenta Curtii urmand sa intre un nou judecator ales de plenul Camerei Deputatilor (Attila Varga), unul ales de plenul Senatului (Marian Enache) si inca un judector numit de Presedintie (Livia Stanciu).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News