Se revine la raportarea zilnică a cazurilor de COVID-19. Spitalele vor avea din nou circuite pentru persoanele infectate

Sambata, 09 Iulie 2022, ora 13:09 2711 citiri
Numărul cazurilor noi de coronavirus crește în tot mai multe țări FOTO Pixabay

Numărul cazurilor noi de coronavirus va fi din nou raportat zilnic începând de marți, 12 iulie. De asemenea, spitalele vor reactiva planurile de reziliență pentru COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică București a transmis managerilor spitalelor să refacă circuitele destinate pacienților diagnosticați cu SARS-CoV-2, potrivit Digi24.

În urmă cu circa o lună, ministerul Sănătății a decis să transmită numărul cazurilor noi săptămânal, însă de săptămâna viitoare comunicatele vor fi transmise din nou zilnic, pe fondul creșterii alarmante a infectărilor.

Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de cazuri noi. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com