5 sfaturi esențiale pentru a evita fraudele online

Advertorial
Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 16:50
7892 citiri
5 sfaturi esențiale pentru a evita fraudele online
FOTO: superbet.ro

Fraudele online reprezintă o preocupare din ce în ce mai mare în economia digitală de astăzi. Odată cu creșterea comerțului electronic și a serviciilor bancare online, este mai important ca niciodată să te protejezi de escrocherii și activități înșelătoare. Din fericire, există mai mulți pași pe care îi poți face pentru a minimiza riscul de a deveni victima unei fraude online.

Fii precaut cu privire la e-mailurile și mesajele suspecte

Un lucru esențial pentru a evita orice tip de fraudă online, constă în a nu deschide sau accesa link-uri din e-mailuri sau mesaje nesolicitate, mai ales de la expeditori necunoscuți. Acordă atenție indiciilor precum greșeli gramaticale, adrese de e-mail suspecte sau solicitări urgente și neobișnuite. Nu furniza niciodată informații personale, financiare sau de autentificare prin intermediul e-mailurilor sau mesajelor, indiferent de cât de autentic pare acestea.

Păstrează-ți informațiile personale private

Evită să distribui informații personale sensibile, cum ar fi CNP-ul, data nașterii sau adresa de domiciliu, pe platforme sociale sau site-uri nesigure. Când furnizezi informații personale în scopuri legitime, asigură-te că site-ul este securizat și că are o politică de confidențialitate clară și transparentă.

Folosește parole puternice și schimbă-le în mod regulat

Un alt lucru pe care îl poți face, este să creezi parole complexe care includ o combinație de litere majuscule și minuscule, cifre și caractere speciale. Evită utilizarea unor parole ușor de ghicit, cum ar fi date de naștere, nume de familie sau cuvinte comune, mai ales pentru un cont de cazinou online. Utilizează o parolă unică pentru fiecare cont pe care îl deții. Schimbă parolele în mod regulat și evită folosirea acelorași parole pentru o perioadă îndelungată.

Cumpără exclusiv de pe site-uri web de încredere cu opțiuni de plată sigure

Atunci când dorești să faci anumite achiziții online, verifică autenticitatea site-urilor web. Caută recenzii și evaluări ale comercianților, pentru a te asigura că produsele prezentate sunt cu adevărat conform descrierilor. De asemenea, verifică politica de returnare și asistență a site-ului înainte de a efectua o achiziție. Astfel, vei evita să achiziționezi produse de calitate îndoielnică, pe care nu le mai poți returna ulterior.

Utilizează metode de plată sigure

Înainte de orice plată, verifică dacă site-ul/comerciantul îți oferă opțiuni de plată sigure și recunoscute, cum ar fi cardurile de credit sau servicii de plată online de încredere. Aceste metode oferă adesea protecție suplimentară pentru cumpărători, cum ar fi protecția împotriva fraudelor și mecanisme de rambursare. Orice comerciant online de încredere, fie el magazin de fashion, site cu articole de mobilier, și chiar și site-urile de pariuri sportive online, oferă o secțiune dedicată plăților, unde poți găsi o gamă variată de metode de plată disponibile. Acest lucru întărește siguranța și securitatea oricăror tranzacții efectuate.

Respectarea acestor sfaturi te va ajuta să-ți protejezi informațiile personale și financiare de amenințările online și să eviți să cazi în capcane. Fii vigilent, Directoratul Național de Securitate Cibernetică protejează România, dar ai și tu grijă. Joacă și fii responsabil atunci când faci tranzacții pe internet, pentru a te bucura de o experiență online sigură și securizată.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#cazino, #cazino online, #frauda, #frauda online , #internet