Poți fi împotriva războiului ruso-ucrainean, dar și să consumi caviar?

Advertorial
Joi, 26 Mai 2022, ora 18:28
4326 citiri
Poți fi împotriva războiului ruso-ucrainean, dar și să consumi caviar?
FOTO: unsplash.com

Imediat după ce războiul a izbucnit în estul Europei, oameni, brand-uri și chiar țări întregi au început să elimine produsele și serviciile de proveniență rusească din viața de zi cu zi. Două dintre cele mai cunoscute produse rusești de export sunt vodca și caviarul, acum dispărute din multe lanțuri de supermarketuri din lumea întreagă.

Sunt însă aceste pedepse suficiente pentru a influența conflictul armat din Ucraina? Cum ar trebui să se simtă gurmanzii (și consumatorii) în legătură cu lipsa caviarului, de exemplu? Potrivit celor mai mulți vânzători de produse alimentare, este destul de ușor de găsit caviar non-rusesc în restaurante și chiar în magazinele online.

Pescarul Joe Gurrera, proprietarul Citarella, este o legendă a fructelor de mare din New York, afacerea sa (Lockwood & Winant) ocupând cea mai mare suprafață din emblematica piață de pește Fulton Fish Market. Gurrera, care vinde de ani de zile fructe de mare și caviar unora dintre cele mai mari restaurante din oraș, spune că varianta rusească reprezintă doar o fracțiune din piața de caviar și că există câteva alternative decente.

"Astăzi, unele dintre cele mai bune icre negre sunt produse în multe țări din întreaga lume", liniștește Gurrera. "Rasele de sturioni de la care se recoltează icrele au în comun un ascendent rusesc/iranian, dar sunt crescute în diferite țări prin metode care sunt sustenabile.” Gurrera chiar numește cel mai bun caviar din lume, cel din Italia, fiind “de cea mai înaltă calitate”.

Cultivat la poalele Alpilor italieni, Gurrera spune că icrele negre din peninsulă nu sunt doar "printre cele mai bune icre din lume", ci și că mărcile de acolo lucrează pentru a reface populațiile de sturioni care erau pe cale de dispariție în întreaga lume. "În lacurile lor alpine și reci, ei întrețin o fermă de sturioni de apă dulce, care utilizează tehnici avansate de acvacultură", explică el. "Au reinventat modul de producere a caviarului pentru a fi durabil, fără a sacrifica integritatea aromei sale și, prin extensie, au schimbat modul în care suntem capabili să ne gândim la acest produs.”

În timp ce alternativele la caviarul rusesc sunt numeroase (Polonia, Israel și China se numără printre țările care exportă semnificativ), există, de asemenea, alternative bune la caviar în general, dacă nu puteți găsi caviar autentic online sau dacă preferați o opțiune de caviar mai accesibilă.

Petra Bergstein-Higby, fondator și CEO al The Caviar Company, recomandă un "văr" al speciei de sturioni care este disponibil, numit Paddlefish (familia Polyodontidae), care produce icre cu o textură și arome similare. Fiind doar o alternativă a caviarului clasic, prețurile sunt mai mici, începând de la 40 de dolari pentru o conservă.

Desigur, dacă sunteți în căutarea unei alternative simple la caviar, puteți recurge la icrele clasice de somon sau de păstrăv, care au culoarea portocalie distinctă și acel accent familiar de sărare cu un final ușor dulce. Adesea văzută în platourile de sushi, icrele sunt, de asemenea, excelente servite pe biscuiți și pâine sau ca parte a unui platou de mezeluri.

Fie că boicotează caviarul rusesc, fie că aleg o marcă în locul alteia, Bergstein-Higby spune că este încurajată de faptul că consumatorii își investesc banii în ceea ce cred, adăugând că "Este minunat să vezi cât de conștienți sunt atunci când aceștia aleg produse de lux”.

"La fel ca orice alt produs de lux", spune ea, "aș sugera cercetați singuri piața, să gustați atunci când puteți și să nu vă sfiiți să puneți întrebări sau să purtați conversații despre produs.”

Gurrera, între timp, spune că există o mulțime de opțiuni de caviar non-rusesc, iar prin multitudinea de opțiuni de cumpărare online a caviarului, a devenit ușor ca fanii caviarului să se răsfețe. Pe scurt, spune el, "Oamenii ar trebui să fie siguri că se pot bucura de caviar acum mai mult ca niciodată”.

Un lucru de care trebuie să țineți cont este că cel mai mare producător de caviar din lume nu este Rusia, ci China. Astfel, puteți consuma icre negre cu conștiința împăcată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul Olaf Scholz merge în China. ”Este important ca Beijingul să nu sprijine Rusia în războiul brutal împotriva Ucrainei”
Cancelarul Olaf Scholz merge în China. ”Este important ca Beijingul să nu sprijine Rusia în războiul brutal împotriva Ucrainei”
Cancelarul german Olaf Scholz a plecat sâmbătă pentru o vizită oficială de trei zile în China, în timpul căreia se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping, după opriri în oraşele...
Inamicii Occidentului, încurajați să folosească arme nucleare tactice. ”Rusia și Iran își testează din ce în ce mai mult puterea”
Inamicii Occidentului, încurajați să folosească arme nucleare tactice. ”Rusia și Iran își testează din ce în ce mai mult puterea”
Faptul că Iranul nu este încă o putere nucleară, dar își vede dronele și rachetele doborâte de forțele occidentale, în timp ce Rusia cu arme nucleare nu suferă astfel de consecințe în...
#caviar, #Rusia, #China, #producatori caviar, #consum caviar , #stiri life style