Misterul din subteranele unui oraș francez: Comoara pierdută a Cavalerilor Templieri ar putea fi ascunsă aici VIDEO

Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 04:00 5041 citiri
Tunelurile din Lyon ar putea ascunde o comoară FOTO / Atlas Obsciura

Încă de la descoperirea lor din urmă cu mai bine de 60 de ani, tunelurile ”Fishbones” de sub orașul Lyon, au fost un adevărat mister. Rețeaua secretă din adâncurile pământului cuprinde numai puțin de 32 de galerii subterane, iar fiecare se termină în mod straniu cu o fundătură.

Lyon-ul are numeroase tuneluri subterane, buncăre și instalații de apă, dintre care multe sunt deschise publicului. Dar niciuna dintre aceste structuri ca Fishbones, nu a reprezentat o enigmă de nepătruns, iar unii vorbesc de faptul că tunelurile secrete ar putea fi locul unde Cavalerii Templieri și-ar fi ascuns comoara pierdută în istorie, potrivit Atlas Obscura.

Misterul s-a adâncit odată cu descoperirea tunelurilor secrete de sub Lyon în anul 1959, care nu a fost anunțată în mod public. Aici, arheologii au găsit o coroană de laur din bronz, acoperită cu foiță de aur.

Amable Audin, istoric și fondator al Muzeului galo-roman din Lyon a fost încântat de această descoperire. Lugdunum, orașul predecesor al Lyonului, a fost creat în anul 43 î.Hr. de senatorul roman Munatius Plancus.

Misterul mecanismului Antikythera: Descoperirea momentului când a pornit, înainte de nașterea lui Iisus VIDEO

A devenit rapid unul dintre cele mai importante orașe din Imperiul Roman, dând naștere a doi viitori împărați și numărând 200.000 de locuitori până în anul 192 d.Hr.

S-a spus că pasajele secrete din tunelurile de sub Lyon au fost folosite de William de Beaujeu, ultimul Mare Maestru al Cavlerilor Templieri. Astfel, istoricul Marius Audin a scris într-o carte că ”Sir Beaujeu a stabilit un sistem de comunicații subterane care formează o dublă arcadă, care i-a permis să circule între Lyon și Miribel, cu două grupuri de soldați, în direcții opuse”.

Walid Nazim a început să cerceteze misterul Cavalerilor Templieri, o organizație secretă fondată de cavalerul francez Hugues de Payens în anul 1119, pentru a proteja pelerinii creștini care călătoreau la Ierusalim.

Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”

Fiind o organizație foarte bogată, Nazim susține că tunelurile din Lyon fuseseră construite în acel moment, în timpul cruciadelor, posibil pentru a ascunde comoara de mult pierdută a Cavalerilot Templieri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News