Experții anunță o catastrofă îngrozitoare ce va lovi lumea: 200 de milioane de oameni își vor pierde casele VIDEO

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 01:19
15276 citiri
Experții anunță o catastrofă îngrozitoare ce va lovi lumea: 200 de milioane de oameni își vor pierde casele VIDEO
Uraganele se vor înmulți pe Pământ, anunță experții FOTO: Canadian Underwriter

Experții britanici de la Organizația internațională de asistență în caz de dezastre ShelterBox anunță că Pământul va fi lovit de catastrofe de mari proporții în următorii 20 de ani, din cauza intensificării schimbărilor climatice. În această perioadă, 200 de milioane de oameni vor fi strămutați datorită evenimentelor meteo extreme.

Recent, în luna aprilie 2022, inundațiile catastrofale au strămutat peste 40.000 de oameni din Africa de Sud, iar luni după-amiază un uragan a ucis cel 11 persoane în Mexic. Iar impactul acestor catastrofe se va înrăutăți, susține CEO-ul grupului ShelterBox din Marea Britanie, Sanj Srikanthan, potrivit Yahoo News.

Expertul a declarat pentru Reuters că, în medie, aproximativ 11 milioane de oameni și-au pierdut casele în fiecare an, în ultimii 5 ani din cauza vremii extreme. Această medie a fost extrasă din datele Centrului de monitorizare a strămutărilor, care a înregistrat o creștere anuală, de la 7,5 milioane de oameni în 2017 la 14,6 milioane în 2020, înainte de a scădea la 11,5 milioane în 2021.

”Așadar, dacă extrapolăm aceste date vom constata că în următorii 20 de ani, 200 de milioane de oameni își vor pierde casele. Și este evident conservator acest lucru, deoarece numărul lor este în creștere, iar problema este că sistemul în care existăm, ShelterBox, pentru a răspunde la astfel de dezastre, nu a fost conceput pentru acest tip de volum”, a spus Srikanthan.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Practic, această cifră înseamnă că aproximativ 45 de milioane de case vor fi distruse. Experți vorbesc despre migrația climatică, un fenomen de relocare forțată al oamenilor din cauza schimbărilor climatice.

Spre exemplu, în 2020, aproximtiv 10.000 de oameni au încercat să migreze în America de Nord din America Centrală după două furtuni catastrofale – uraganele Ela și Iota, care au lovit la două săptămâni, unul după celălalt și la o distanță de doar 15 mile (24 kilometri). Aproape 600.000 de persoane din Honduras, Nicaragua și Nicaragua au fost strămutate.

Dezvăluire de senzație a Armatei SUA, imagini în premieră: Trei OZN-uri filmate de un elicopter militar VIDEO

”Problema pe care o avem este că există un număr uriaș din populația lumii, în jur de 70% care trăiește în apropierea apei sau a zonelor de coastă și multe dintre acestea nu sunt proiectate pentru acest tip de vreme extremă, așa că s-ar putea întâmpla o criză cu adevărat copleșitoare”, a spus CEO al organizației ShelterBox.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#catastrofa, #schimbari climatice, #catastrofe naturale, #dezastre naturale, #vreme extrema, #incalzire globala , #fenomen