Un europarlamentar solicita excluderea PSD din grupul socialistilor europeni

Marti, 14 August 2018, ora 15:51 7459 citiri
Foto: Facebook/ Catalin Ivan

Europarlamentarul Catalin Ivan a anuntat, marti, ca va depune in toamna la grupul socialist din Parlamentul European o solicitare de excludere a PSD din randurile socialistilor europeni, cerere insotita de un dosar privind "actiunile acestui grup infractional pus in apararea coruptilor".

"Dupa discutii cu mai multi colegi din Parlamentul European, voi depune la inceputul sesiunii de toamna a Parlamentului European o solicitare de excludere a PSD-ului din Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European.

Voi inainta conducerii Grupului un dosar complet cu actiunile acestui grup infractional pus in apararea coruptilor si voi obtine sprijinul colegilor de buna credinta din celelalte delegatii nationale. Daca socialistii europeni nu se dezic de Dragnea si de partidul lui, atunci alegerile de anul viitor nu suna bine deloc", a scris eurodeputatul Catalin Ivan pe Facebook.

Acesta a adaugat, cu referire la PSD, ca a decis sa se angajeze total "in blocarea acestei structuri mafiote".

"Dupa 15 ani de activitate politica, sperand permanent ca va veni o generatie care-l va reforma si care va impune un nou mod de a face politica in Romania, generatie care a venit, dar nu a schimbat nimic, am decis sa ma angajez total in blocarea acestei structuri mafiote, antiromanesti, antidemocratice si total aservite intereselor personale ale unui singur om.

O fac cu constiinta impacata ca am facut tot ce a depins de mine, din interior, ca sa nu se ajunga aici. Nu am putut din interior, am datoria de a face tot ce-mi sta in putere din afara sa", a precizat Ivan.

In context amintim ca sefa liberalilor austrieci a cerut presedintelui partidului european ALDE sa examineze posibilitatea excluderii din grup a ALDE Romania, partener la guvernare al PSD.

"Pentru mine, acum este momentul sa se examineze consecintele si sa se decida rapid", a scris Beate Meinl Reisinger (NEOS - Noua Austrie si Forumul Liberal), luni, intr-o scrisoare catre presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor din Europa (ALDE), Hans van Baalen.

ALDE Romania este condus de Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News