Scandal la PSD Sector 1 din cauza lui Catalin Ivan: "Voi convinge eu neamul meu sa voteze Ponta!?" (Video)

Vineri, 21 Martie 2014, ora 17:49
6014 citiri
Scandal la PSD Sector 1 din cauza lui Catalin Ivan: "Voi convinge eu neamul meu sa voteze Ponta!?" (Video)
Foto: Arhiva

O sedinta tensionata a avut loc, joi seara, la organizatia PSD Sector 1 din cauza nemultumirilor la adresa lui Catalin Ivan, presedintele filialei. Ion Iliescu insusi a trimis-o la sedinta pe Ecaterina Andronescu pentru a aplana conflictul.

Pesedistii sustin ca, de cand a preluat conducerea organizatiei PSD Sector 1, Catalin Ivan nu s-a implicat deloc in activitatile filialei si i-a tratat cu dispret pe membrii acestei organizatii, iar acum le cere voturile pentru alegerile europarlamentare, informeaza B1TV.

Nemultumitii au cerut retragerea sprijinului pentru alegerile din 25 mai in cazul lui Ivan, spunand ca nu vor sa trimita la Bruxelles, ca sa castige mii de euro lunar, un om care destructureaza organizatia.

Catalin Ivan, care este liderul grupului europarlamentarilor PSD si purtatorul de cuvant al partidului, nu a participat la sedinta care s-a dovedit a fi extrem de tensionata.

In schimb, a fost prezenta Ecaterina Andronescu, presedintele PSD Bucuresti, care a explicat ca Ion Iliescu a sunat-o si i-a spus sa vina la aceasta sedinta pentru ca situatia este destul de critica. La final, ea a promis ca va discuta si cu presedintele PSD, Victor Ponta, aceasta situatie.

"Nu vreau sa avem un razboi noi cu noi ca nu avem nimic de castigat si in urma razboiului raman numai cadavre, nu ramane altceva si victoria de duce la altii si nu vreau sa ajungem acolo. Eu cu Victor am sa vorbesc, o sa am o discutie cu Catalin Ivan, daca o sa avem un Birou Permanent luni si vine luni", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ce spun nemultumitii si cum raspunde Catalin Ivan

Inregistrarile audio prezentate de B1TV arata ca nemultumirile la adresa lui Catalin Ivan sunt destul de mari.

"De acum un an de zile, domnul Motoc (viceprimar sector 1, n.red.) impreuna cu domnul Catalin Ivan au incercat sa destabilizeze toata organizatia de sector. S-au saturat de noi, pur si simplu (....) Un an de zile nu am conversat. I-am facut scris de n ori sa vina la sedintele organizatiei noastre, pe care noi le tinem regulat, luna de luna. Nu numai ca nu a catadicsit sa vina, e ocupat la televiziuni, de fiecare data ne-a sfidat", a spus un membru PSD.

"Cu respect, doamna ministru, un om poate fi inlocuit (...) Ce a facut dumnealui? Distruge o organizatie de partid? Va rog sa revenim la realitate, doamna ministru. Propunerea noastra asta este, retragerea sprijinului politic", a declarat un alt participant.

Mai mult, nemultumitii spun ca nu vor putea convinge oamenii sa voteze PSD si pe Victor Ponta la prezidentiale in aceste conditii, asa ca au propus Biroului Permanent al PSD retragerea sprijinului politic "pentru inactivitate" in cazul lui Catalin Ivan.

"Stii ce zic? Du-te, ma, cu PSD-ul tau de aici. Ce a facut? Si atunci eu trebuie sa conving. Cum sa convig? Cu atitudinea domnului Ivan fata de mine? Credeti ca voi convinge eu neamul meu sa voteze PSD si pe domnul Ponta la presedintie? Credeti dvs. chestia asta? Eu nu o cred doamna Andronescu", a declarat un participant la sedinta PSD.

"Si pentru ce in alegeri sa incerc eu sa conving pe mamaie de la tara, pe tataie din nu stiu care judet, ca avem un cerc de relatii, nu suntem numai la nivelul sectorului 1, poate suntem la nivelul catorva judete? Prin neamurile noastre, rudele noastre. Incerc sa-i conving pe ai mei din neam ca trebuie sa votam cu PSD-ul", a spus un altul.

In replica, europarlamentarul Catalin Ivan ii acuza pe contestatarii sai ca vor functii.

"Sunt acuzatii doar a catorva colegi, cred ca zece, in condiile in care organizatia are 9.000 de membri. Vor tot felul de functii pe care eu nu pot sa le dau pentru ca eu nu ma ocup cu asta la partid, la partid avem treburi mult mai serioase", a declarat Catalin Ivan, citat de B1TV.

Ecaterina Andronescu: Intr-un partid oamenii nu trebuie tratati ca intr-o institutie

Contactata vineri de Ziare.com, Ecaterina Andronescu a explicat care este punctul sau de vedere cu privire la cele intamplate la aceasta sedinta.

"Aseara a fost sedinta intr-una din cele 50 de organizatii ale PSD Sector 1. Organizatia parea ca este putin suparata pe dl Catalin Ivan, eu m-a dus sa stau de vorba cu disponibilitatea pe care o am eu si cu experienta mea si de viata.

Erau suparati pentru ca l-au invitat la sedinta si nu s-a dus. Si se pare ca nu s-a dus de vreo trei ori si atunci au tras concluzia ca ii ignora, ceea ce eu am incercat sa-i lamuresc ca nu e cazul. El e europarlamentar, sta foarte mult timp la Bruxelles. Cand vine aici are si atributia de purtator de cuvant. Are multe sarcini, nu poti sa te duci la toate organizatiile, dar asta nu inseamna ca nu isi indeplineste misiunea de presedinte", a declarat liderul PSD Bucuresti.

Ecaterina Andronescu a subliniat ca un sef de organizatie trebuie sa discute cu oamenii pentru ca ei "au aceasta sensibilitate si cand te invita si nu te duci, desprind relativ usor concluzia ca ii ignori".

Intrebata daca a discutat dupa sedinta cu Catalin Ivan, Ecaterina Andronescu a raspuns afirmativ.

"Da, sigur ca da. Aseara, dupa ce s-a terminat sedinta si eu am plecat, l-am sunat si i-am spus. I-a parut rau, ca daca stia ca ma duc, venea si el la sedinta aceasta", a completat aceasta.

Punctul sau de vedere este ca "intr-un partid, oamenii nu trebuie tratati ca intr-o institutie".

"Intr-o institutie, seful institutiei are pentru fiecare dintre ei fise de post si fiecare dintre ei este obligat sa presteze munca la care s-a angajat si pentru care primeste salariu. Intr-un partid, oamenii trebuie tinuti aproape altfel, impartasesti aceleasi valori, comunici cu ei, ii tii aproape intelegandu-i si ascultandu-i ce propun, ce gandesc", este mesajul transmis de Ecaterina Andronescu lui Catalin Ivan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#sedinta PSD Catalin Ivan, #retragere sprijin Catalin Ivan, #Catalin Ivan contestat PSD, #Andronescu scandal Catalin Ivan , #PSD