Rafuiala lui Catalin Ivan cu PSD: De ce nu se da dus din partid si ce ar avea Dragnea de invatat de la Valcov

Marti, 17 Martie 2015, ora 14:02
5353 citiri
Rafuiala lui Catalin Ivan cu PSD: De ce nu se da dus din partid si ce ar avea Dragnea de invatat de la Valcov

Marginalizat din PSD la Bucuresti, europarlamentarul Catalin Ivan a ajuns sa se inscrie intr-o filiala a partidului dintr-o comuna din Iasi. Chiar si aici, Ivan sustine ca primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a fost presat de la centru sa nu ll primeasca in organizatia judeteana.

Europarlamentarul, care a anuntat ca intentioneaza sa candideze la sefia PSD impotriva lui Victor Ponta, a lamurit situatia sa privind plecarea din organizatia PSD Sector 1 si inscrierea in filiala din comuna Dobrovat: "Nu numai ca m-au primit, e proces verbal de primire in organizatie".

"Conform Statutului, organizatia de baza este cea care primeste, decizia este acolo, nu la judet. La nivel de judet, se da doar un acord de principiu, in sensul ca se ia act.

Organizatia judeteana ia act de primirea intr-o organizatie de baza, care este organizatia PSD Dobrovat. Dl Gheorghe Nichita (presedinte PSD Iasi - n.red.) poate nu a inteles foarte bine Statutul - e un acord de principiu. Daca ma chema, ii explicam", a explicat europarlamentarul, pentru Ziare.com.

Catalin Ivan nu-si gaseste loc nici la PSD Dobrovat - Filiala Iasi i-a respins transferul

Intrebat de ce s-ar opune Gheorghe Nichita primirii sale in organizatia din comuna ieseana, Catalin Ivan a precizat: "Are presiuni de la centru sa nu ma primeasca, sa-mi complice existenta fara niciun sens".

"Deocamdata s-a dus cu hartiile la Bucuresti, nu stiu ce ii vor spune cei de la Bucuresti, pentru ca acolo mai este o contestatie depusa, cea impotriva deciziei de dizolvare a organizatiei PSD Sector 1, iarasi fara niciun motiv, o decizie abuziva, nu am primit nici pana in ziua de azi un raspuns.

Ne cam facem de ras, ca tot discutam de suspendari, de excluderi, de aviz favorabil, aviz negativ. Subiectul asta trebuia inchis demult", a mai explicat europarlamentarul.

Ivan: Sunt membru PSD Dobrovat cu drepturi depline. Nichita nu ma doreste

De asemenea, acesta a mentionat ca a vorbit cu primarul Iasiului inainte de transfer si ca acesta a fost de acord.

"I-am explicat situatia, i-am spus ca cei de la sector se plang de presiuni foarte mari din partea lui Codrin Stefanescu (secretar general adjunct - n.red.), li se cere excluderea mea, si ca pentru a-i proteja si pe ei, cei de acolo, si pentru a ma proteja si pe mine, m-am transferat la PSD Dobrovat, unde este un primar la al patrulea mandat, care nu se teme nici de Victor Ponta, nici de Liviu Dragnea, respecta statutul si face ceea ce este corect. Si a spus 'In regula, ok'", a explicat social-democratul.

Excludere din PSD? "Chiar si asa, tot in PSD revin"

Luand in calcul o posibila excludere in partid, europarlamentarul a recunoscut ca se poate astepta la aceasta masura in momentul in care greseste cu ceva.

"In momentul in care fac ceva care sa contravina obiectivelor partidului, sa nu respect obligatiile ca membru. Statutul este foarte clar: Pana la excludere, sunt foarte multe sanctiuni. Eu, la momentul acesta, nu risc conform Statutului nici macar un avertisment. Nu vorbesc de excludere, e mult pana acolo", a aratat Ivan, care a mentionat si ce va face daca va ajunge in aceasta situatie.

"Voi depune contestatie, voi demonstra cu toate parghiile posibile ca este un abuz, pentru ca ei vor trebui sa vina cu o motivare daca ma exclud sau nu. Dar chiar si asa, se va ajunge la un congres, va fi o alta conducere a partidului mai devreme sau mai tarziu si cu siguranta statutul meu va fi rediscutat. Chiar si exclus, tot in PSD voi reveni", a subliniat social-democratul.

Rafuiala din PSD continua: Ivan contesta o decizie "ilegala si nedemocrata" a conducerii

Despre cazurile lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie, exclusi din PSD la cateva zile dupa pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta, Ivan a reiterat faptul ca "a fost o greseala foarte mare, erau nervii intinsi la maxim, supararea foarte mare, era foarte calda infrangerea de la alegeri".

"A fost o greseala si foarte multi colegi de-ai mei au spus si atunci ca au gresit. Nu stiu daca vor mai gresi inca o data, dar daca mai gresesc inca o data, voi contesta. N-au gresit cu nimic (Geoana si Vanghelie - n.red.), eu tocmai de-aia m-am si opus, adica votul meu a fost clar impotriva excluderilor", a mai spus europarlamentarul.

Ivan continua atacurile la Ponta: E mai rau ca Geoana, omoara concurenta in partid

Acesta considera ca diferenta fata de excluderile din luna noiembrie este aceea ca el este singurul candidat anuntat la viitorul congres al partidului: "Eu pun toate sicanele si toata harturirea asta pe seama motivului de a ma impiedica sa candidez, ca altceva nu stiu cu ce ii incurc".

"Nu mai am nicio functie, nu mai sunt in niciun organism de decizie al partidului. Isi pot lua deciziile si fara mine, nu ii incurc. Alta explicatie nu gasesc. (...) Un congres ar lamuri foarte clar, pentru urmatorii 4 ani, situatia din partid. Am avea o noua conducere, o noua viziune, un nou proiect si atunci am sti cu totii in ce directie mergem", a continuat fostul purtator de cuvant al PSD.

Europarlamentarul a exclus posibilitatea de a se alatura proiectului politic initiat de Mircea Geoana si Marian Vanghelie, subliniind ca "nu a fost o optiune de la inceput": "Inca de cand au anuntat ca vor face acest proiect, am spus ca le inteleg supararea, s-a facut o mare nedreptate, dar eu raman in partid si ma lupt pentru partid in interiorul lui".

Rafuiala dintre Ivan si PSD continua: Sunt hartuit. Nu vor sa ma lase sa candidez la sefia partidului

Valcov, modelul de urmat pentru Liviu Dragnea

Referitor la problemele in justitie pe care le au primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, si ministrul demisionar al Finantelor, Darius Valcov, Catalin Ivan a precizat: "Sunt anchete ale DNA si in alte domenii ale societatii - si cadre medicale anchetate, profesori, jurnalisti. Deci este un proces mai complex".

"Cred ca dl Valcov a facut bine ca si-a dat demisia, era obligatorie, nu inteleg de ce dl Dragnea nu-si da demisia, cand este in aceeasi situatie. Totusi, ocupa a doua functie in partid si o functie importanta in Guvern. Asta nu o inteleg si nu inteleg multi.

Dar ce se intampla in jusititie e treaba justitiei - o lupta impotriva coruptiei care trebuia sa inceapa demult, dar e bine ca a inceput si acum, iar cei care au dosare sa-si caute in instanta dreptatea, nu pot eu sa comentez mai mult", ne-a mai declarat europarlamentarul PSD.

Liviu Dragnea este trimis in judecata inca din luna octombrie 2013 in dosarul fraudei la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din vara anului 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Catalin Ivan PSD Dobrovat, #Catalin Ivan Gheorghe Nichita, #Catalin Ivan Darius Valcov, #Catalin Ivan excludere, #Catalin Ivan Ponta Dragnea , #PSD
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Cainele de la macelarie, ca si Ivan din partiduletul rosu, nu se da
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5