Rafuiala din PSD continua: Ivan contesta o decizie "ilegala si nedemocrata" a conducerii

Luni, 23 Februarie 2015, ora 21:55 3996 citiri
Foto: Facebook/ Catalin Ivan

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a depus marti la sediul central al partidului o contestatie cu privire la decizia de dizolvare a conducerii PSD Sector 1.

"Cu subiect si predicat am demonstrat ca motivele acestei masuri, pe care o consider abuziva, sunt neintemeiate", a scris pe Facebook Catalin Ivan.

Intr-un comunicat remis luni presei, social-democratul sustine ca dizolvarea conducerii organizatiei Sector 1 a partidului are "caracter abuziv".

"Fostul presedinte al organizatiei a adus in atentia conducerii faptul ca motivele prin care s-a argumentat aceasta decizie din cadrul Comitetului Executiv National din 13 ianuarie sunt superficiale si chiar incalca brutal Statutul PSD", se arata in comunicat.

"Decizia de dizolvare a conducerii organizatiei PSD Sector 1 este fara precedent prin modul complet nedemocratic si ilegal prin care s-a dat curs propunerii doamnei Ecaterina Andronescu, presedinta a organizatiei PSD Bucuresti", a spus Catalin Ivan, adaugand ca motivele "chiar nu stau in picioare".

Acesta arata ca unul dintre motivele invocate pentru dizolvarea totala a conducerii PSD Sector 1 "a fost cu privire la rezultatele slabe ale organizatiei in cadrul alegerilor europarlamentare si prezidentiale", insa sustine ca acest argument "este cu atat mai mult contestat de cifrele statistice".

"Din cele 47 de organizatii similare din tara, municipii resedinte de judet sau sectoare, 15 din ele au avut rezultate mai slabe decat cele de la Sectorul 1, iar 12 se afla exact in aceeasi situatie. Din toate organizatiile, la prezidentialele din acest an, doar 7 au crescut de la un tur la altul cu peste 10 procente, printre acestea aflandu-se si PSD Sector 1. Daca motivul ar fi unul real, atunci ar trebui desfiintate toate celelalte organizatii!", a mai spus europarlamentarul PSD.

"Cerem o analiza mai atenta a deciziei din 13 ianuarie avand in vedere raportul nostru de activitate de cand am preluat alaturi de o intreaga echipa conducerea Sectorului 1", mai sustine Catalin Ivan.

Schimbari in PSD: Sova - reprimit in partid, Catalin Ivan - inlocuit

Acesta a fost inlocuit de la conducerea organizatiei sectorului 1 pe 30 ianuarie, cu Dan Tudorache, la aceeasi data la care Dan Sova a fost reprimit in partid. Odata cu dizolvarea conducerii organizatiei PSD Sector 1, a fost dizolvata si cea a PSD Sector 5.

"A fost o executie publica. Daca ii superi pe Liviu Dragnea si pe Sebastian Ghita, esti exclus. Ghita ocupa functii ale PSD", a spus Ivan, in aceeasi zi.

Catalin Ivan, pus la zid de eurodeputatii PSD: Creeaza vulnerabilitati la adresa Romaniei

Europarlamentarii PSD l-au acuzat pe Catalin Ivan, pe 11 februarie, ca nu participa la activitatile grupului social-democrat si ale delegatiei PSD din Parlamentul European, astfel creand "vulnerabilitati" la adresa Romaniei, prin absenta de la lucrarile comisiei de control bugetar.

Ivan, demis de la sefia PSD Sector 1: A fost o executie. Daca-i superi pe Dragnea si Ghita esti exclus (Video)

De asemenea, in luna decembrie a anului trecut, Catalin Ivan a fost acuzat ca si-a jignit doua colege de partid, respectiv pe Gabriela Vranceanu Firea si pe Viorica Dancila. Totodata, intre el si presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea s-a iscat o disputa, dupa ce europarlamentarul a criticat public proiectul de reformare si modernizare ale partidului.

Proiectul lui Dragnea pentru modernizarea PSD, dezaprobat in partid: Ne acoperim de penibil!

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News