PSD, replica pentru Basescu: Se contrazice in mod penibil

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 15:33
1786 citiri
PSD, replica pentru Basescu: Se contrazice in mod penibil
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a reactionat, joi dimineata, la declaratiile presedintelui Traian Basescu in care acesta blama intentia guvernului de a organiza alegeri prezidentiale si referendum pentru Constitutie in aceeasi zi.

"Singura constanta a lui Traian Basescu este in contrazicerea propriilor idei si pareri. In ultima sa iesire, presedintele a intrecut orice limita declarand ca ar fi o lovitura de credibilitate si un atac la democratie organizarea unui referendum odata cu alegerile prezidentiale.

A spus-o tocmai Basescu, cel care a convocat nu o data, ci de doua ori referendum odata cu alegerile. A initiat referendum pentru votul uninominal odata cu alegerile europarlamentare din 2007 si referendum pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari odata cu alegerile prezidentiale din 2009", a declarat Catalin Ivan.

Presedintele Traian Basescu a comentat, miercuri, ipoteza organizarii unui referendum pentru modificarea Constitutiei in aceeasi zi cu alegerile parlamentare.

"PSD ar fi foarte multumit daca modifica Constitutia cu alegerile prezidentiale pentru a reduce puterea presedintelui si sa puna la Cotroceni o maimuta si la Palatul Victoria sa fie prea puternicul prim-ministru.

Basescu ataca planul USL: Referendum in aceeasi zi cu prezidentialele, o lovitura de stat, un sacrilegiu democratic

Constitutia e o carte, cu sensuri extrem de profunde, sa o dai la vot cred ca nu va exista o lovitura mai grea privitor la neincrederea in statul de drept a tuturor statelor europene", a declarat presedintele Basescu, invitat la B1 Tv.

"Cred ca daca am organiza un astfel de scrutin (referendum pentru modificarea Constitutiei in aceeasi zi cu prezidentialele - n.red.) ar fi o lovitura de credibilitate aproape egala cu lovitura de stat de asta vara. Nimeni nu ar intelege cum poti cere unui popor sa voteze o revizuire a Constitutiei simultan cu viitorul presedinte. Pe ce Constitutie isi face viitorul presedinte campania?", a completat seful statului.

Traian Basescu a catalogat acest referendum ca fiind de un "ridicol complet".

"Un ridicol complet in care lumea ne-ar considera neevoluati si ca stat, ar fi o nota proasta si pentru electoratul care accepta un astfel de sacrilegiu democratic. Un referendum in care spui 'da' sau 'nu' e democratic, dar sa pui o Constitutie cu alegerile presedintelui, e greu de acceptat", a mai declarat Basescu.

A.C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Catalin Ivan PSD Basescu referendum, #Basescu referendum penibil, #replica PSD Basescu referendum Constitutie , #PSD