PSD, dupa decizia CSM: Ne mentinem pozitia, declaratiile lui Ponta sunt asumate de intreg partidul

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 16:12
4227 citiri
PSD, dupa decizia CSM: Ne mentinem pozitia, declaratiile lui Ponta sunt asumate de intreg partidul

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca partidul isi mentine pozitia in cazul condamnarii fostului premier Adrian Nastase, anume ca nu au existat probe in acest dosar.

Europarlamentarul social-democrat mai afirma ca pozitia este una asumata de intreg partidul, dupa ce Inspectia Judiciara a transmis, joi, ca declaratiile presedintelui PSD, Victor Ponta, despre condamnarea lui Adrian Nastase, afecteaza independenta justitiei.

"Presedintele PSD a spus ceea ce gandesc 99,9% dintre membrii PSD si nu numai. Este o declaratie asumata nu numai de Victor Ponta, ci de intreg partidul", a spus Catalin Ivan, la Digi 24.

"Noi ne mentinem pozitia. Toata argumentatia Curtii si ce au scris negru pe alb judecatorii la prima condamnare, motivarea, arata foarte clar ca nu au existat probe directe care sa-l acuze pe Nastase de ceva si totusi a facut puscarie", a adaugat purtatorul de cuvant al PSD.

Acesta a mai spus ca presedintele Traian Basescu a fost cel care "a decredibilizat justitia in cei noua ani de cand a incercat sa controleze justitia". Presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a spus ca prim-ministrul Victor Ponta, prin declaratiile sale, contribuie la decredibilizarea justitiei.

Inspectia Judiciara: Declaratiile lui Ponta despre arestarea lui Nastase afecteza independenta justitiei

Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca premierul Victor Ponta a afectat independenta justitiei, dupa ce a declarat ca dosarul lui Adrian Nastase este unul politic.

CSM a decis, pe 7 ianuarie, sesizarea Inspectiei Judiciare, dupa ce, in seara anterioara, fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost condamnat la patru ani de inchisoare in dosarul "Zambaccian", iar actualul premier a catalogat decizia drept o condamnare politica.

Ponta il compara pe Nastase cu Iulia Timosenko: Un condamnat politic, victima a lui Basescu (Video)

"Adrian Nastase e un condamnat politic, pentru ca, incepand cu anul 2005 a fost principala tinta a presedintelui Basescu si a oamenilor sai, Morar si ceilalti. (...) E o victima a regimului Basescu", a afirmat Victor Ponta.

Totodata, presedintele PSD a spus ca sentinta data in dosarul "Zambaccian" reprezinta "o nedreptate", acuzand in acelasi timp "regimul lui Traian Basescu".

Premierul a acuzat si faptul ca, pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar sau fostul sef al CNAS Lucian Duta, Traian Basescu "nu ii atinge in niciun fel, ci doar pe adversarii lui politici": "E o declaratie riscanta, dar va spun adevarul".

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Catalin Ivan PSD pozitie Ponta, #CSM decizie Ponta Nastase, #Ivan PSD declaratii Ponta, #PSD asumat declaratii Ponta , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
purtatorul de cuvant al banditilor din Romania este sustinut de