"Mandri ca suntem romani", inlaturat din Salaj si Alba: PSD da vina pe Basescu

Marti, 20 Mai 2014, ora 19:20
2829 citiri
"Mandri ca suntem romani", inlaturat din Salaj si Alba: PSD da vina pe Basescu

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, considera ca deciziile Birourilor Electorale Judetene (BEJ) Salaj si Alba de a inlatura toate materialele electorale care folosesc sintagmele "Mandri ca suntem romani" si "Romania Puternica in Europa" reprezinta un "abuz fara margini".

De asemenea, europarlamentarul sustine ca deciziile BEJ Salaj si Alba sunt "periculoase pentru democratia din Romania" si sunt bazate pe "argumente penibile si subiective", se arata intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

"Sintagmele 'Mandri ca suntem romani' si 'Romania Puternica in Europa' nu difera cu nimic din punct de vedere legal de celelalte sloganuri folosite in aceasta campanie, iar argumentul penibil potrivit caruia acestea 'inoculeaza' ideea ca doar candidatii PSD trebuie sustinuti se poate aplica oricarui alt slogan din istorie.

Ce este diferit la aceste doua sloganuri este ca oamenii lui Basescu sunt profund deranjati de intelesul lor si de faptul ca oamenii vor realiza ca ei au facut exact contrariul: le-au dat romanilor motive sa se rusineze cu nationalitatea lor si au ingenuncheat Romania in Europa, denigrand-o constant si refuzand sa-i apere pe cetatenii nostri cand au fost discriminati!", sustine europarlamentarul PSD.

BEJ Salaj cere inlaturarea sloganului "Mandri ca suntem romani"

Totodata, acesta a catalogat decizia drept una de "cenzura", ca face parte din "abuzurile oamenilor din regimul lui Traian Basescu" si ca cei care "lupta impotriva mandriei de a fi roman trebuie sanctionati prin vot".

Biroul Electoral Judetean Salaj a decis, vineri, inlaturarea tuturor materialelor de campanie ale PSD care folosesc sintagma "Mandri ca suntem romani", "Romania puternica in Europa", ca reactie la o sesizare depusa de PDL.

Mai mult, Alianta PSD-UNPR-PC trebuie sa inlature din 23 de judete si toate materialele electorale care contin sintagmele "USL traieste" si "Continuam USL", dupa ce PNL a sesizat birourile electorale, iar acestea, inclusiv Biroul Electoral Central (BEC), le-au dat dreptate.

I.S.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Catalin Ivan BEJ Salaj Alba, #Catalin Ivan abuzuri Basescu, #Catalin Ivan slogan PSD alegeri , #PSD