Ivan: Sunt membru PSD Dobrovat cu drepturi depline. Nichita nu ma doreste

Duminica, 15 Martie 2015, ora 16:32
1781 citiri
Ivan: Sunt membru PSD Dobrovat cu drepturi depline. Nichita nu ma doreste

Europarlamentarul Catalin Ivan a declarat duminica la o conferinta de presa ca este membru al organizatiei PSD Dobrovat cu drepturi depline, insa conducerea filialei judetene Iasi a PSD a invalidat transferul lui.

Ivan a fost suspendat pe termen de 12 luni din PSD de organizatia sectorului 1. In opinia europarlamentarului, decizia este nestatutara, deoarece inainte de desfiintarea Organizatiei 21 Bucuresti i s-a aprobat transferul la PSD Dobrovat, o localitate din judetul Iasi.

Catalin Ivan nu-si gaseste loc nici la PSD Dobrovat - Filiala Iasi i-a respins transferul

"Aceasta decizie de suspendare a fost luata in momentul in care mi s-a aprobat transferul la filiala Dobrovat. Exista o singura problema. Nu ma doreste domnul (Gheorghe - n.r) Nichita (presedintele organizatiei judetene Iasi a PSD - n.r). Situatia e urmatoarea: sunt membru PSD Dobrovat, cu drepturi depline, dar nu il pot avea ca sef pe domnul Nichita pentru ca nu ma doreste", a spus europarlamentarul PSD Catalin Ivan in cadrul unei conferinte de presa.

El a explicat jurnalistilor ca a avut de la seful PSD Iasi, Gheorghe Nichita, doua acorduri verbale, unul dintre acestea fiind dat in timpul unei discutii telefonice, iar un altul a fost dat primarului localitatii Dobrovat, Catalin Marinus, care este si liderul PSD din localitate.

Rafuiala dintre Ivan si PSD continua: Sunt hartuit. Nu vor sa ma lase sa candidez la sefia partidului

Cu toate acestea, in sedinta de sambata a Biroului Permanent Judetean Iasi s-a decis invalidarea transferului europarlamentarului Catalin Ivan.

"Inteleg situatia asta. Exista presiuni foarte mari de la Bucuresti pe domnul Nichita. Doamna (Ecaterina - n.red.) Andronescu a rezistat presiunilor si a acordat transferul, domnul Nichita a cedat (...). Gheorghe Nichita nu conteaza in acest joc. Doar executa. Domnul Nichita trebuie sa decida daca cedeaza in continuare presiunilor domnilor Liviu Dragnea si Victor Ponta", a mai spus Catalin Ivan.

In opinia europarlamentarului Catalin Ivan, conform statutului PSD nu poate fi exclus din partid fara a exista motive intemeiate.

"Dragnea si Ponta nu pot sa ma excluda din partid fara motiv. Trebuie sa isi asume asta. Sunt intrebat de partenerii nostri de afara ce se intampla. In cursul saptamanii viitoare voi avea mai multe intalniri cu partenerii externi si le voi explica ce se intampla", a mai spus europarlamentarul Catalin Ivan.

Continua rafuiala in PSD. Ivan, suspendat de la Sectorul 1: Ma voi lupta cu ei

Prezent la conferinta de presa, presedintele filialei PSD Dobrovat, primarul Catalin Marinus, a afimat ca a acceptat transferul in interesul organizatiei, "Dobrovatul fiind prima comuna din Romania care are europarlamentar".

"Sunt constient ca Organizatia Judeteana a fost pusa intr-un impas. Imi asum asta. Am facut insa un pas corect. Nu e normal ca un europarlamentar sa fie aruncat de la o organizatie la alta, ca pe un cartof fierbinte. Imi asum, dar nu regret. Suntem singura organizatie locala, dintr-o comuna din Romania, care are un europarlamentar printre membrii ei", a declarat Catalin Marinus.

Presedintele filialei iesene a PSD, Gheorghe Nichita, a declarat pentru AGERPRES ca europarlamentarul Catalin Ivan nu este membru al filialei, deoarece membrii Biroului Permanent Judetean Iasi au votat in sedinta de sambata invalidarea transferului.

"Cei de la Comisia de Integritate au intocmit un document, pe baza statutului, cum s-a facut transferul, dupa care s-a supus la vot. Transferul e facut nestatutar, ci e facut efectiv ca sa scape domnul Ivan de o decizie a celor de la Bucuresti. Se vede clar ca vine pe sub usa in organizatia judeteana. Toti cei care au fost la sedinta BPJ au votat impotriva transferului. Daca domnul Ivan nu intelege, sa fie sanatos! Nu am vorbit nici cu Dragnea, nici cu Ponta despre domnul Ivan. In BPJ Nichita nu face ce vrea el. Acolo e un vot. Nu a fost unul care sa voteze pentru transfer. Toti au fost impotriva. Documentul respectiv il trimitem la Bucuresti, Bucurestiul va trebui sa-l analizeze", a explicat Gheorghe Nichita.

Intrebat de jurnalisti daca in urma deciziilor adoptate in ultima vreme de liderii PSD va parasi formatiunea politica, europarlamentarul Catalin Ivan a declarat ca "am fost, sunt si voi fi social democrat".

"De ce sa plec? Am fost in PSD, sunt in PSD si voi fi. E o situatie de moment. Daca drepturile mele sunt incalcate, voi contesta pe cale legala aceste decizii ", a mai spus Catalin Ivan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Catalin Ivan PSD, #Catalin Ivan PSD Dobrovat, #Catalin Ivan suspendat PSD , #PSD