Catalin Ivan, pus la zid de eurodeputatii PSD: Creeaza vulnerabilitati la adresa Romaniei

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 20:30 4064 citiri

Europarlamentarii PSD sustin ca neparticiparea in ultimul timp a lui Catalin Ivan la activitatile grupului si ale delegatiei PSD din PE afecteaza buna functionare a activitatii delegatiei, iar absenta sa de la lucrarile Comisiei de Control Bugetar a creat "vulnerabilitati la adresa Romaniei".

Potrivit unui comunicat, delegatia europarlamentarilor romani din Grupul SD constata ca, de o perioada lunga de timp, eurodeputatul Catalin Ivan nu a mai participat la activitatile Grupului SD si ale delegatiei PSD din Parlamentul European, "periclitand astfel buna functionare a activitatii delegatiei in ansamblu".

"Absenta sistematica a dlui Ivan de la activitatile Comisiei de Control Bugetar a fost de natura a crea probleme foarte serioase delegatiei, dar si vulnerabilitati la adresa Romaniei, permitand deschiderea unor discutii despre posibile sanctiuni in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene", se arata in comunicat.

Totodata, europarlamentarii PSD afirma ca sunt "extrem de preocupati de lipsa totala de activitate a domnului Ivan, ca membru al Delegatiei la Comisia Parlamentara de Cooperare UE-Rusia, in contextul in care dezbaterea privind relatia UE cu Federatia Rusa este una dintre cele mai grave, si cu consecinte directe, asupra Romaniei".

Acestia fac un apel catre Catalin Ivan "sa-si indeplineasca onest responsabilitatile pe care le are ca europarlamentar social-democrat".

Recent, Catalin Ivan a fost inlaturat de la sefia PSD Sector 1, conducerea organizatiei fiind dizolvata.

Europarlamentarul Catalin Ivan a sustinut la acel moment ca inlaturarea sa de la sefia PSD Sector 1 a fost o "executie", el aratand ca motivul real consta in faptul ca l-a "suparat" pe Liviu Dragnea, dar si pe Victor Ponta atunci cand a facut declaratii impotriva lui Sebastian Ghita.

Ivan, demis de la sefia PSD Sector 1: A fost o executie. Daca-i superi pe Dragnea si Ghita esti exclus (Video)

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News