Catalin Ivan (PSD): Viviane Reding face declaratii iresponsabile

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 10:25
2645 citiri
Catalin Ivan (PSD): Viviane Reding face declaratii iresponsabile

Comisarul european pentru Justitie Viviane Reding face declaratii "iresponsabile" si "electorale", cand vorbeste despre criza statului de drept in Romania in 2012, sustine purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan.

In opinia eurodeputatului roman, declaratia facuta de Viviane Reding "este o dovada a faptului ca declaratii politice iresponsabile nu fac numai politicienii de pe malurile Dambovitei, ci fac si cei din Europa".

"Declaratia doamnei Reding este o astfel de declaratie iresponsabila, ea venind intr-un context mai larg. Doamna Reding si-a facut o platforma in a lupta pentru statul de drept acolo unde nici statul de drept nu este pus in pericol si nu-i nevoie de interventia domniei sale. A cochetat o perioada cu intentia de a candida pentru sefia Comisiei Europene in locul lui Barroso. E o declaratie pe care eu as pune-o intr-un context electoral", a afirmat Catalin Ivan la RFI Romania.

"Va garantez ca daca la Bucuresti ar fi fost un Guvern condus de PDL, partid care apartine familiei popularilor europeni, ca si doamna Reding, nu ar fi fost nici o problema in Romania, cum de fapt n-ati auzit-o pe doamna Reding niciodata vorbind negativ de Romania, nici in 2009, nici in 2010, nici in 2011, cand erau atat de multe nereguli si atat de clare abuzurile guvernarii PDL, incat ar fi vazut si din cosmos cineva care cat de cat era interesat de statul de drept in Romania", spune Catalin Ivan.

Catalin Ivan mai afirma ca "doamna Reding este in campanie electorala, isi face treaba de om politic", a mai spus el.

Comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, a declarat luni ca CE are nevoie de noi mecanisme de aparare a statului de drept, dupa ce in ultimii ani au aparut diverse probleme in acest sens, precum criza constitutionala din Romania din 2012 sau chestiunea romilor din Franta in 2010.

Pentru ca Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a afirmat ca declaratiile comisarului european au fost rastalmacite in presa din Romania, Viviane Reding a facut, luni, precizari suplimentare, intarind aceasi idee.

Reding insista: E nevoie de noi mecanisme de aparare a statului de drept, dupa crize precum cea din Romania

Citeste mai multe despre Ivan: Declaratia comisarului Viviane Reding fata de Romania este iresponsabila! pe site-ul RFI Romania.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Catalin Ivan Reding iresponsabila, #Reding Romania stat drept , #PSD
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Madam Reging nu traieste in Romania si nu are a face cu dictatura
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5