Catalin Ivan: Parlamentarii PSD sunt amenintati si constransi sa voteze motiunea de cenzura

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 15:22
5677 citiri
Catalin Ivan: Parlamentarii PSD sunt amenintati si constransi sa voteze motiunea de cenzura
Foto: Facebook/Catalin Ivan

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan sustine ca parlamentarii social-democrati sunt "luati unul cate unul" si amenintati si constransi sa voteze motiunea de cenzura, in acelasi timp fiindu-le oferite "tot felul de favoruri, cum i s-au oferit si lui Sorin Grindeanu".

Europarlamentarul Catalin Ivan a afirmat duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la Primaria Iasi alaturi de primarul Mihai Chirica, ca in acest moment sunt peste 15 parlamentari PSD care nu vor vota motiunea, dar ca pe langa acestia sunt si multi indecisi.

"Sunt mai multi, nu doar 15 parlamentari, informatia cu 15 era de ieri dimineata (sambata dimineata - n.red.). Sunt si indecisi. Un parlamentar indecis mai degraba va vota impotriva motiunii, daca Lviu Dragnea n-a reusit sa-i convinga in atatia ani de zile. Deci au inclinatia mai degraba sa voteze impotriva motiunii. Vor fi discutii in continuare si cu cei indecisi si cu cei care sunt suta la suta convinsi sa voteze impotriva motiunii. Dar sunt multi cei care nu vor vota motiunea", a afirmat Catalin Ivan.

El spune ca evita sa dea numele celor care nu vor vota motiunea, intrucat se fac presiuni asupra acestora.

"Exista amenintari si presiuni. Lucruri de genul acesta au loc permanent. Toti deputatii si senatorii PSD sunt luati unul cate unul si amenintati, constransi, li se ofera tot felul de favoruri, cum i s-au oferit si lui Grindeanu, numai sa plece din functia de premier. Le-as face un mare rau daca le dau numele, interesul comunitatii este sa nu treaca motiunea", a spus Catalin Ivan.

Chirica: Nu ne putem impusca propriul Guvern!

La randul sau, primarul Mihai Chirica a afirmat ca exista discutii pe toate fronturile si ca multi alesi PSD vor sta pana in ultimul moment sa vada ce vor face la votul pe motiune.

"Sunt presiuni fata de parlamentarii PSD, inclusiv de la Iasi. A fost sunat fiecare dintre ei, probabil au un responsabil politic la centru pentru fiecare parlamentar de Iasi. Am vorbit cu alesii ieseni si le-am cerut un singur lucru: viata lor se va petrece la Iasi in continuare si cu guvernare PSD si fara guvern PSD. Ei trebuie sa aiba puterea sa se uite cu demnitate in ochii celor care i-au ales, ai prietenilor lor, ai colegilor de munca. Am incredere ca se vor comporta cu demnitate si morala. Au posibilitatea sa se intoarca acasa cu fruntea sus", a declarat Mihai Chirica.

El considera ca in prezent, pe analizele pe care le are, motiunea nu are nicio sansa sa treaca, dar ca pana miercuri, "prin metode specifice", se pot intampla multe.

"Zilele care vor urma vor fi decisive pentru viitorul Romaniei pentru o lunga perioada de timp. Putem arata partenerilor externi ca vom continua proiectul european si ca putem continua proiectul din NATO", a adaugat Mihai Chirica.

Duminica se citeste textul motiunii

Reamintim ca duminica se citeste textul motiunii in Parlament, iar PSD ar vrea ca miercuri sa se dea votul pentru daramarea Guvernului Grindeanu.

Textul motiunii, care poarta numele "Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor", are aproximativ patru pagini si se axeaza pe ideea ca un Guvern din care fac parte 3 persoane e nelegitim.

Motiunea PSD contra PSD va fi citita duminica in Parlament. Ce arata ultimele calcule

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Catalin Ivan motiune Grindeanu, #motiune Grindeanu , #PSD