Catalin Ivan nu crede ca PSD il da jos pe Ponta: Au o obligatie

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 22:36
5843 citiri
Catalin Ivan nu crede ca PSD il da jos pe Ponta: Au o obligatie
Foto: Ziare.com

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan considera ca social-democratii ii sunt loiali lui Victor Ponta, astfel incat nu il vor da jos din fruntea partidului "din obligatie".

"Cred ca in Parlament exista o majoritate solida care poate sa isi ia oricand alt premier. Cred ca PSD are parteneri care si-au dovedit, in aceasta perioada, seriozitatea. Atat timp cat Victor Ponta se va tine de scaun, cunosc bine acest partid, stiu cum gandesc colegii mei de partid.

Atata timp cat Victor Ponta se va tine de scaun, cei din PSD dintr-o obligatie, loialitate nu il vor da jos pe Victor Ponta si va avea sustinerea pana in ultimul moment. Cel care pune partidul intr-o situatie dificila e Victor Ponta, dar PSD nu a fost niciodata intr-o situatie dificila, ca cea de acum. PSD nu il va trada pe Victor Ponta", a spus Catalin Ivan, potrivit Realitatea Tv.

Referitor la motiunea de cenzura de vineri, acesta a recunoscut ca se bucura ca Guvernul nu a fost dat jos.

"In primul rand, vreau sa spun ca ma bucur mult ca nu a trecut motiunea de cenzura. Eu chiar cred ca actuala majoritate trebuie sa conduca, pana in 2016, si ca cei de la PNL nu au niciun argument pentru ca sa isi ceara sau sa isi doreasca sa ajunga la guvernare. Faptul ca a castigat Klaus Iohannis, in noiembrie, nu inseamna ca romanii au votat PNL. Discutia de aici ar trebui sa plece", mai spune europarlamentarul PSD.

Motiunea a picat, Guvernul ramane in functie. Ponta se bucura, Opozitia anunta o noua motiune la toamna

Motiunea de cenzura depusa de PNL pe subiectul votului prin corespondenta a picat, prin urmare Guvernul Ponta ramane in functie. Din totalul de 554 de senatori si deputati, au fost prezenti 417. Au votat 214 senatori si deputati, 7 voturi au fost anulate. 194 de voturi au fost "pentru", iar 13 "contra". Pentru ca motiunea sa treaca si guvernul sa cada era nevoie de 278 de voturi.

Nu au votat decat parlamentarii Opozitiei, de la PSD neparticipand la vot decat Victor Ponta, Valeriu Zgonea si Ecaterina Andronescu. Premierul s-a aratat multumit de rezultat, iar liderii Opozitiei si-au exprimat speranta ca viitoarea motiune de cenzura, de la toamna, va fi incununata de succes.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Catalin Ivan Ponta PSD, #Ivan Ponta motiune cenzura , #PSD