Catalin Ivan: Ion Iliescu a fost un disident, nu e vinovat pentru eticheta de comunisti

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 14:35
4006 citiri
Catalin Ivan: Ion Iliescu a fost un disident, nu e vinovat pentru eticheta de comunisti

Europarlamentarul Catalin Ivan, singurul care si-a anuntat pana acum candidatura la sefia PSD, considera ca Ion Iliescu nu este vinovat de eticheta de "comunisti" pe care o au social democratii.

Potrivit acestuia, o cauza ar putea fi restrictionarea dreptului la vot la alegerile prezidentiale din noiembrie.

"Eu cred ca Ion Iliescu nu mai este demult o personalitate publica vizibila, face declaratii publice foarte rar, in campanie a iesit foarte rar, nu mai este un reper pentru cei care ies la vot. Este un reper pentru cei care respecta traditia partidului. Ion Iliescu vine din comunism, dar a fost un disident.

Tinerii care au votat impotriva noastra nici macar nu erau nascuti la Revolutie. Nu Ion Iliescu era cauza, poate au fost lucruri pe care noi le-am creat, poate pentru ca un drept fundamental, cum este dreptul la vot a fost restrictionat, poate de aici eticheta de comunisti", a declarat Ivan intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Insa, europarlamentarul spune ca ii crede pe colegii sai din PSD care au spus ca nu a existat intentia de a bloca votul din diaspora.

"Nu stiu sa va spun cine este vinovat. Este o ancheta in desfasurare. Eu ii cred pe colegii mei ca nu a existat intentia de a bloca votul din Diaspora. Ne uitam si noi dimineata la televizor cu indignare. Oamenii aceia nu erau dusmanii PSD, erau oameni care voiau sa voteze si aveau dreptul sa voteze si nu sa stea 11 ore la coada.

Eu ii cred pe cei din guvern ca nu le-a permis legea sa infiinteze noi sectii. Vreau sa cred ca asa a fost. Vom vedea si ce va iesi in urma anchetei. Oricum, pretul politic platit nu este suficient. Astfel de lucruri nu mai au voie sa se repete in Romania. Va trebui sa discutam foarte concret cum schimbam codul electoral", a precizat Ivan.

Social democratul a mai precizat ca Victor Ponta a guvernat foarte bine si nu crede ca ar trebui sa plece din fruntea Executivului. In ceea ce priveste un nou mandat la sefia PSD, Ivan spune ca nu stie daca Ponta va mai candida in cadrul congresului.

Catalin Ivan candideaza la sefia PSD

"Eu sunt de parere ca a guvernat foarte bine (Victor Ponta - n.red.). Rezultatele se vad, Romania merge bine, are crestere economica. Nu vad de ce ar trebui sa plece de la guvern. Aici este alta discutie (sefia PSD - n.red). Si-a depus mandatul, avem o conducere interimara pana la congres. Atunci vor fi trasate liniile generale si se va hotari in ce directie merge partidul. Vom vedea cine isi va depune candidatura. Tine de decizia personala. Nu stiu daca Victor Ponta va mai candida", a afirmat Ivan.

Referitor la amenitarea cu excluderea, inaintea ultimei sedinte a Comitetului Executiv, facuta de catre Liviu Dragnea, sub pretextul ca ar fi jignit doua colege de partid, Ivan a declarat ca nu se teme pentru ca are multi colegi care il sustin.

Ivan nu intelege de ce ar trebui sanctionat: Dragnea are o obsesie cu Vanghelie

"S-a vorbit foarte mult despre o sanctiune dura a mea si, eventual, despre o excludere, dar nu si in Comitet. Nu s-a discutat absolut deloc despre solicitarea Rovanei Plumb. Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa nu fiu de acord cu Dragnea. Abia cand a spus ca am cheita intoarsa de Marian Vanghelie am fost ferm convins ca vrea sa ma excluda.

Si-a dat insa seama ca nu poate sa o faca. Ce se intampla in tara este foarte atent urmarit afara, am relatii foarte bune in Parlamentul European cu partidele din familia socialista europeana. Nu sunt un personaj aparut peste noapte, chiar daca sunt tanar. In tara am multi colegi in CEx care sa ma sustina. Nu ar fi fost o miscare foarte usor de facut", a mai spus Catalin Ivan.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#PSD comunisti, #Catalin Ivan candidat presedinte PSD, #Ion Iliescu PSD comunisti , #PSD