Catalin Ivan il da in judecata pe Victor Ponta

Vineri, 20 Martie 2015, ora 22:40 4758 citiri
Foto: Facebook/Catalin Ivan

Europarlamentarul Catalin Ivan a anuntat, vineri seara, ca il va da in judecata pe Victor Ponta, daca premierul nu va lua in discutie contestatia sa depusa, la partid, referitoare la dizolvarea organizatiei PSD Sector 1.

Intrebat daca are de gand sa il dea in judecata pe Ponta, Catalin Ivan a spus la Realitatea TV: "Da. Am o responsabilitate fata de oamenii de acolo, sunt oameni care s-au trezit dati deoparte, pentru ca eu mi-am permis sa candidez pentru conducerea partidului.

Ii transmit lui Victor Ponta ca, daca constestatia depusa la partid, nu se discuta, singura cale sa le fac dreptate celor din partid, din organizatia de Sector 1, este sa ma duc in instanta".

Continua rafuiala in PSD. Ivan, suspendat de la Sectorul 1: Ma voi lupta cu ei

Aceasta a precizat ca el nu tine de scaunul sau, dar ca in acest fel se creeaza un precedent periculos.

"Nu tin de scaun, dar se creeaza un precedent foarte periculos, pe care orice organizitie politica poate fi dizolvata, doar pentru ca seful respectivei organizatii intra in conflict cu conducerea partidului. Pai unde e democratia in partid? Imi voi cauta dreptatea mie si celor din Sectorul 1, daca in partid nu se poate", a precizat Ivan.

Conflictul a pornit dupa ce Catalin Ivan a fost acuzat in decembrie 2014 ca si-a jignit doua colege de partid, respectiv pe Gabriela Vranceanu Firea si pe Viorica Dancila. Apoi, intre el si Liviu Dragnea s-a iscat o disputa, dupa ce europarlamentarul a criticat public proiectul de reformare si modernizare ale partidului.

Rafuiala din PSD continua: Ivan contesta o decizie "ilegala si nedemocrata" a conducerii

Pe 30 ianuarie, Ivan a fost inlocuit de la conducerea organizatiei sectorului 1 cu Dan Tudorache.

Pe 10 martie, conducerea PSD sector 1 Bucuresti a decis suspendarea din partid, pentru 12 luni, a europarlamentarului, acesta sustinand ca decizia nu este statutara avand in vedere ca el este acum membru al PSD in comuna ieseana Dobrovat. Ivan a spus nu va parasi PSD, dar ca se incearca sa i se puna piedici catre candidatura sa la presedintia partidului de la viitorul congres.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News