Catalin Ivan, despre dezbaterea MCV din PE: Macovei a aratat Romania cu degetul

Joi, 16 Aprilie 2015, ora 07:42
3077 citiri
Catalin Ivan, despre dezbaterea MCV din PE: Macovei a aratat Romania cu degetul
Foto: Facebook/Catalin Ivan

Europarlamentarul Catalin Ivan a comentat, miercuri, audierile din Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European pe tema Mecanismului de Verificare si Cooperare (MCV) spunand ca Monica Macovei nu a facut altceva decat sa arate Romania cu degetul.

"Nu stiu ce raportor este (Monica Macovei - n.red). I-a fost pusa intrebarea asta: ce raport are?, si nu a stiut sa raspunda, n-a vrut sa raspunda. MCV nu tine de Comisia de Control Bugetar, tine de Comisia de Libertati Civile (LIBE).

O astfel de dezbatere la Control Bugetar nu-i avea rostul, a fost fortata, organizata doar pentru Monica Macovei ca sa mai arate cu degetul spre Romania. L-am vazut ca pe un eveniment de denigrare a Romaniei, odata in plus", a declarat Catalin Ivan pentru DC News.

El a definit acest eveniment ca fiind unul "ratat", pentru ca au discutat doar "romani cu romani, despre Romania".

"Nu au existat interventii din partea unor europarlamentari straini, chiar prezenta lor a fost una foarte scazuta, nu stiu daca au fost 2 sau 3. Noi puteam avea dezbaterea asta si in tara", a continuat europarlamentarul.

Totusi, Catalin Ivan a precizat ca trebuie punctata prezenta lui Catherine Day, pentru ca au putut sa ii adreseze intrebari legate de MCV.

"In rest, o disputa sterila intre PSD si PDL sau noul PNL, fara niciun punct pozitiv pentru Romania; poate doar un punct negativ, pentru ca, inca o data, am fost noi subiect de discutie in PE si coruptia din Romania a fost din nou aratata cu degetul", a mai spus Ivan.

Reactie dupa audierile din PE: MCV trebuie sa existe!

Audierea in Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European a Ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, si a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a starnit mai multe reactii. Si europarlamentarul PMP Siegfried Muresan a reactionat pe o retea de socializare, criticand comentariile europarlamentarilor de la PSD.

"PSD este partidul care ataca in continuare statul de drept. Au dovedit-o astazi, din nou, eurodeputatii PSD prin luarile de cuvant in cadrul audierii despre MCV care are loc acum in Parlamentul European.

Acesta este partidul care, de 25 de ani, incearca sa acapareze Romania si sa o tina pe loc. Cat timp mai acceptam?", a scris europarlamentarul pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a sustinut, marti, in cadrul Comisiei pentru Control Bugetar a Parlamentului European a Ministrului Justitiei, ridicarea MCV, lasand sa se inteleaga ca lucrurile au intrat pe fagasul normal, ca institutiile isi fac treaba si ca Romania a perceput colaborarea cu Bruxelles-ul in acesti opt ani ca pe un adevarat parteneriat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ivan Macovei deget Romania, #Ivan criticat Macovei MCV, #Ivan dezbatare MCV PE , #PSD