Politia i-a suspendat deputatului Radulescu dreptul de a detine arme si l-a amendat cu 2.500 de lei

Vineri, 17 Martie 2017, ora 17:20
14810 citiri
Politia i-a suspendat deputatului Radulescu dreptul de a detine arme si l-a amendat cu 2.500 de lei
Foto: Facebook / Catalin Radulescu

Politistii din Arges au verificat armele detinute de parlamentarul PSD, Catalin Radulescu, l-au audiat si au decis, vineri, sa ii suspende dreptul de a le detine, dupa ce acesta a declarat ca are o mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie, pe care este pregatit sa o foloseasca din nou.

Parlamentarul PSD a fost audiat, vineri, la sediul Politiei Arges, dar la iesire nu a facut declaratii, plecand pe usa din spate.

In urma declaratiilor facute in fata politistilor, acestia au mers la domiciliul parlamentarului, au verificat armele si au decis sa ii suspende dreptul de a le detine.

"Referitor la declaratiile aparute in spatiu public privind utilizarea de catre o persoana publica a unei arme letale, va informam ca Inspectoratul de Politie Judetean Arges a efectuat un control la locul de pastrare a armelor letale autorizate pentru detinere.

In urma controlului si a verificarilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie referitor la savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

De asemenea, in temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare, a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 2.500 de lei, iar in temeiul art. 28 alin 1 din acelasi act normativ, a fost dispusa masura anulariii dreptului de detinere a armelor", a transmis IPJ Arges, vineri dupa-amiaza.

Conform Digi24, politistii au ridicat cele doua arme. Deputatul poate contesta masura Politiei in instanta.

Intr-un interviu, Catalin Radulescu a spus ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si se declara pregatit sa o foloseasca din nou. Totodata, el a criticat protestatarii din Piata Victoriei.

Intrebat de acuzatiile sale la adresa protestatarilor, deputatul a declarat: "Eu am spus, treaba lor sa iasa, numai ca s-a terminat acest protest, oamenii stau intr-un loc, neautorizati, ocupa o piata si intrebarea mea era ce facem noi ceilalti daca vrem sa iesim in Piata Victoriei.

De exemplu, eu sa ma duc ca medic sa lupt pentru dreptul oamenilor care au cancer. Nu sa ocupi o piata, un loc, neautorizat, zile intregi".

Radulescu a facut o comparatie si cu oamenii care au iesit in strada la Revolutie.

"Revolutionarii, cand s-a terminat Revolutia, au plecat acasa. Atata timp cat ordonanta nu se mai aplica, se fac dezbateri si din ele vor iesi acestei modificari pe Codul Penal, vreau sa inteleg de ce cineva sta in strada seara de seara".

Parlamentarul a declarat ca a facut si o plangere penala dupa ce a primit nu mai putin de 150 de amenintari cu moartea pentru ca a sustinut ca protestatarii trebuie sa fie alungati cu tunurile cu apa.

"Vor fi audiate aceste 150 de persoane ca sa spuna daca opinia mea i-a deranjat atat de tare ca sa imi ameninte copilul", a explicat Radulescu.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#deputat Catalin Radulescu suspendat permis , #mitraliera