Lasat fara masina de 150.000 de euro, deputatul cu "mitraliera" sustine ca nu e vorba de un simplu furt: E cineva cu un sistem de clonare sofisticat

Joi, 16 Noiembrie 2017, ora 14:16
13280 citiri
Lasat fara masina de 150.000 de euro, deputatul cu "mitraliera" sustine ca nu e vorba de un simplu furt: E cineva cu un sistem de clonare sofisticat
Foto: Realitatea TV

Deputatul PSD Catalin Radulescu, devenit cunoscut dupa ce a declarat intr-un interviu ca era pregatit sa traga cu arma in manifestantii contra OUG13 si care a reclamat, miercuri, ca i-ar fi fost furata masina, insinueaza ca nu e vorba despre un simplu furt.

Catalin Radulescu a facut valva miercuri, cand s-a plans ca a ramas fara masina de 150.000 euro, care i-ar fi fost furata de langa sediul SRI, unde o parcase.

"Asta dupa ce ieri (marti - n.red.), am umblat prin Parlament dupa semnaturi, ca sa fie modificate Legile Justitiei. Am ajuns acasa aseara (marti - n.red.), pe la 22:00, si dimineata, cand sa plec, masina nu mai era. Am facut plangere si a venit o echipa mare de politisti, vreo 20 - 25, care au facut tot ce trebuie. Va dati seama, au furat o masina de langa Parlament si SRI, ca eu acolo stau, intr-o zona monitorizata.

Era o masina marca Range Rover, ultimul model, pe care fratele meu a cumparat-o in leasing si ii venise acum 2 luni. Mi-a dat-o mie, ca a mea nu mai merge si eu nu am cu ce sa umblu, nu pot sa stau fara masina. Problema este ca masina asta nu poate fi furata. Nu porneste decat cu cheia langa ea si e dotata cu un sistem care blocheaza usile in cazul in care vreun intrus... E cineva cu un sistem de clonare sofisticat, nu un simplu hot, e cineva specializat care stie sa monteze camere, sisteme de inregistrare", a declarat Catalin Radulescu pentru Curierul Zilei.

Deputatul PSD a sustinut ca, odata cu masina, i-au disparut toate actele personale si a precizat ca totul "s-a intamplat imediat dupa ce eu reusisem sa strang 40 de semnaturi pentru modificarea Legilor din Justitie, a Codului Penal, mai multe legi", dand de inteles ca si acestea ar fi disparut.

UPDATE 14:00: Joi, Catalin Radulescu a venit cu precizari, sustinand ca hotii nu i-au furat si semnaturile atat de importante.

"Era cat pe ce sa imi fure si semnaturile pe Legile Justitiei, numai ca am avut asa o inspiratie mergand spre scara blocului si am zis sa le iau, sa ma mai uit un pic pe ele si nu le-au putut lua. Ii rog pe hotii profesionisti care mi-au luat masina sa imi aduca masina, ca legile sunt la mine", a declarat deputatul PSD la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres si preluat de Jurnalul.ro.

Legile Justitiei au fost abandonate de ministrul Tudorel Toader, dar au fost preluate de mai multi parlamentari PSD-ALDE, constituindu-se si o comisie speciala, condusa de Florin Iordache (PSD). In raportul MCV, extrem de critic, dat publicitatii miercuri, se cere Romaniei sa respecte independenta Justitiei prin modificarea legilor care o guverneaza, iar Forumul Judecatorilor a cerut explicit Parlamentului sa renunte la schimbarile preconizate si sa reia dialogul cu magistratii.

Catalin Radulescu a candidat in 2016 si a castigat un mandat de deputat PSD cu toate ca, putin inainte de alegeri, fusese condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia.

El a devenit cunoscut in timpul uriaselor proteste de la inceputul acestui an, generate de OUG 13, cand a spus ca manifestantii din Piata Victoriei ar trebui risipiti cu tunuri de apa.

"De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?", se intreba el.

Mai mult, el s-a dat de gol ca a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie, spunand ca e gata sa traga din nou cu ea. "Daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat", a spus el. De asemenea, Radulescu si-a atras oprobriul public dupa ce s-a plans ca nu castiga suficient de multi bani, cu toate ca parlamentarii au unele dintre cele mai mari salarii din sectorul public, precum si numeroase alte avantaje.

In aprilie, el a fost suspendat pentru 6 luni din PSD, iar ulterior a fost pus sub invinuire de procurori pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Catalin Radulescu furat masina semnaturi , #PSD