Cătălin Rădulescu, deputatul „mitralieră”, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că ar fi obținut ilegal titlul de revoluționar cu „rol determinant”

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 15:29
6279 citiri
Cătălin Rădulescu, deputatul „mitralieră”, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că ar fi obținut ilegal titlul de revoluționar cu „rol determinant”
Cătălin Rădulescu a fost Deputat PSD

Fostul deputat PSD Cătălin Răducescu, cunoscut drept „deputatul mitralieră”, a fost trimis luni, 20 decembrie, în judecată de DNA, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată.

Rădulescu este acuzat că ar fi dobândit pe nedrept calitatea de fost revoluționar.

Alături de fostul deputat, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a mai multor persoane.

„Sanda Adrian, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant;

Tănase Corina Denisa,, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant;

Cechi Cristina Valentina, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,

fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii arată că,în cursul anului 2016 Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina ar fi admis cererea de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” formulată de Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10).

DNA transmite că „membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de inculpatul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București”.

După acest pas, lui Rădulescu i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”. De asemenea, el a obținut, în mod necuvenit, o indemnizație în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Deputatul Cătălin Rădulescu este urmărit penal de procurorii DNA pentru modul în care a obținut certificatul de revoluționar. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată. Trei funcționare care au contribuit la acordarea certificatului sunt implicate în dosar.

Titlul se acorda în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoștința pentru victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului - Lupeni - august 1977.

Cătălin Rădulescu a fost poreclit „deputatul mitralieră” după ce i-a spus unei jurnaliste că deține o armă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#catalin radulescu, #Catalin Radulescu DNA, #deputatul mitraliera , #mitraliera