Nechifor, PSD: Funeriu, pus de Basescu sa demonstreze ca scoala produce tampiti

Marti, 05 Iulie 2011, ora 15:03
1897 citiri
Nechifor, PSD: Funeriu, pus de Basescu sa demonstreze ca scoala produce tampiti
Foto: Arhiva

Presedintele Organizatiei Judetene Suceava a PSD, deputatul Catalin Nechifor, a cerut demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, pe motiv ca democrat liberalul a distrus sistemul de invatamant si crede ca a facut asta la solicitarea presedintelui Traian Basescu care a vrut sa demonstreze ca scoala romaneasca produce tampiti.

Liderul social democrat sustine ca Funeriu este principalul responsabil de dezastrul inregistrat la examenul de bacalaureat, cand promovabilitatea a fost cea mai mica din ultimii ani, situandu-se sub 50% la nivel national, informeaza Monitorul de Suceava.

""Acest Daniel Funeriu nu face diferenta intre ceea ce inseamna un examen de capacitate, de maturitate, cum este bacalaureatul, si o chestiune elitista, care inseamna cercetarea in domenii de nisa stiintifice si confunda aceste lucruri intr-o maniera incorecta pentru tinerii care invata in Romania. Cred ca, de fapt, Daniel Funeriu fost pus de catre Traian Basescu sa faca acest lucru inadins pentru a demonstra, asa cum a spus si Basescu in urma cu un an, ca scoala romaneasca produce tampiti.

Iata ca Funeriu s-a executat si de la pixelul albastru a ajuns sa ne explice acum in ce mod tinerii care traiesc in Romania pot fi executati intr-o asa maniera, supusi unei presiuni psihice extraordinare si adusi in situatia in care se schimba regulile in timpul jocului. Ce s-a intamplat la bacalaureat seamana cu ce se intampla la DNA atunci cand sunt acele proceduri de ancheta. Tinerii s-au simtit presati, urmariti pas cu pas de parca transportau droguri ilegale", a declarat Nechifor.

Bac 2011: Procentul de promovabilitate pe tara este de 44,47%

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, la nivel national, este de 44,47 la suta inainte de solutionarea contestatiilor, anunta reprezentantii Ministerului Educatiei.

Rezultatele obtinute de absolventii claselor a XII-a la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2011, au fost afisate duminica, la toate centrele de examen din tara, iar rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi anuntate pe 8 iulie.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Catalin Nechifor PSD, #demisie Daniel Funeriu, #rezultate BAC 2011 , #stiri Catalin Ioan Nechifor