VIDEO Catalin Drula, ministrul Transporturilor: Nu sunt multumit de managementul Metrorex. Vom lua masuri

Autor: C.V.
Vineri, 19 Februarie 2021, ora 13:31
7516 citiri
VIDEO Catalin Drula, ministrul Transporturilor: Nu sunt multumit de managementul Metrorex. Vom lua masuri
Catalin Drula, ministrul Transporturilor, sustine ca va lua masuri in privinta managementului de la Metrorex. Foto: Facebook/USR

"Unul dintre motivele pentru care am fost nemultumit de managementul Companiei Aeroporturi Bucuresti a fost ca intr-un an cu pierderi foarte mari nu s-au ajustat cheltuielile pe partea de personal si aceeasi situatie este si la Metrorex, unde conducerea actuala pare cumva ca este in buzunarul de la piept al domnului Radoi, si vom lua masuri si acolo", a declarat, vineri, 19 februarie, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, la inaugurarea Pistei 2 de la Aeroportul Otopeni.

"Unul dintre motivele pentru care am fost nemultumit de ce s-a intamplat cu managementul aeroportului a fost ca intr-un an in care aeroportul a avut pierderi foarte mari, pentru ca nu au mai fost aeronave care au aterizat si nu au mai fost calatori, masurile de ajustare a cheltuielilor si in special pe partea de personal nu au prea existat.

Toata lumea a strans cureaua in Romania, s-a trecut la program de 4 zile din 5, in alte locuri s-a mers in somaj tehnic, iar unii oameni chiar si-au pierdut locul de munca, la aeroport nu s-au facut aceste masuri de ajustare.

Chiar s-au dat prime discretionare de milioane de lei anul trecut, iar sarcina noului management este sa faca pentru anul acesta un buget echilibrat. Nu putem sa avem intr-un an in care sunt pierderi si in care nu suntem intr-un an normal spre exemplu bonusuri. De asemenea, nu putem sa cumparam nu stiu cate zeci, sute de ultimul model de telefon care costa 1.500 de euro si pe care sa-l distribuim la toti prietenii si la toata clientela.

Asta nu este un sac fara fund, aici nu este un loc unde e bine asa, cand avem un prieten sau o prietena sa-l plasam si sa vina. Am zero toleranta la lucrurile astea si nu se vor mai intampla", a avertizat Drula.

Seful de la Transporturi a sustinut ca nu este multumit nici de managementul actual al Metrorex, unde se inregistreaza o situatie similara, si a dat asigurari ca vor fi luate masuri in perioada imediat urmatoare.

"Si la Metrorex este aceeasi situatie de care vorbeam, de dezechilibru bugetar. A fost o situatie de clientelism, de salarii bune care, in afara de cei care muncesc efectiv, sunt foarte multi pe langa si pe principiul de un loc bun - un salariu caldut si o toleranta a administratiilor succesive la cresteri salariale nefondate s-a ajuns intr-o situatie de dezechilibru major.

A crescut bugetul de salarii, de cheltuieli cu personalul de la 300 de milioane (de lei - n. r.) la 900 de milioane (de lei - n. r.), aproape de trei ori in 5 ani.

Daca mai spuneti o industrie din Romania, orice loc unde sa fi crescut masa salariala fara ca si compania respectiva sa fi crescut de trei ori in termen de cota de piata - si asta nu s-a intamplat. Veniturile la Metrorex au ramas constante, chiar si in anii buni, si nu au crescut deloc.

Nu sunt multumit de managementul actual al Metrorex, ba chiar pare cumva ca sunt in buzunarul de la piept al domnului Radoi, acest vesnic lider de sindicat, sef de cartel si vom lua masuri si acolo in perioada imediat urmatoare. Le veti vedea si le vom anunta la momentul respectiv", a sustinut ministrul.

Pista nr. 2 a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti a fost redeschisa vineri pentru traficul aerian, ca urmare a finalizarii si receptionarii lucrarilor la obiectivul de investitii "Modernizare a pistei 08L-26R si resistematizarea zonei de siguranta aferente (inclusiv la caile de rulare N, W, V, O)".

Pista are o lungime de 3,5 kilometri, latimea de 60 de metri, din care 45 de metri reprezinta suprafata portanta si acostamente de 7,5 metri. A fost construita in 1987 si a beneficiat de o reparatie capitala in 1997, pana la actuala modernizare fiind derulate numai lucrari de mentenanta.

La eveniment au participat viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, precum si reprezentanti ai constructorului si ai altor entitati din domeniul aeronautic.

Prin finalizarea acestor lucrari de reparatii capitale si modernizare, capacitatea portanta PCN s-a ridicat de la 80 la 93 R/D/W/T, iar capacitatea de procesare zboruri pentru aceasta pista a crescut cu 20%.

Lucrarile de modernizare au vizat, printre altele, schimbarea dalelor de beton de pe suprafata de rulare, refacerea terasamentului si modernizarea 100% a sistemului de balizaj. In timpul lucrarilor au fost turnate peste 90.000 de tone de mixturi bituminoase si au fost refacute 7.800 metri cubi de dale de beton.

Lucrarile de consultanta si de executie, in valoare cumulata de aproximativ 127 milioane de lei, au fost efectuate de SC Porr Construct SRL (antreprenor general) si de SC Consitrans SRL (consultant), in baza unor contracte atribuite prin licitatie publica. Lucrarile de modernizare au fost finalizate in 5 luni de la inceperea acestora si au o garantie de 73 de luni.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#catalin drula, #metrorex, #metrou, #drula metrorex, #buget Transporturi, #Ministerul Transporturilor, #politica, #stiri politica , #Stiri Catalin Drula