USR a sesizat OLAF și Parchetul European cu privire la licitația de BMW-uri a Poliției Române. Drulă: „Regimul Iohannis a impus o rețea de furt peste România” VIDEO

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 13:32 2120 citiri
Liderul USR Cătălin Drulă spune despre Klaus Iohannis că este „protectorul mafiei” FOTO Ziare.com

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat miercuri, 28 septembrie, că a sesizat mai multe instituții europene printre care OLAF și Parchetul European cu privire la cazul licitațiilor organizate de Poliția Română privind achiziția celor 600 de BMW-uri.

Firma care a câștigat licitația este Automobile Bavaria, o firmă controlată de Michael Schimdt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. Cu privire la această licitație, USR a sesizat o serie de nereguli, susținând că din licitație au fost eliminați contracandidații pentru a se asigura că Automobile Bavaria câștigă licitația.

Cătălin Drulă i-a cerut public apoi șefului DNA Crin Bologa să se autosesizeze în acest caz, precum și în cazul Blue Air.

„În ceea ce priveşte cazul BMW-urilor cumpărate de Poliţie, am arătat cu date tehnice cum a fost o licitaţie cu dedicaţie. Practic, se potrivea un singur model cu caietul de sarcini. Şi am sesizat acolo autorităţile cu rol de control în fondurile europene, DG Regio – pentru că este un proiect pe fonduri europene. În primul rând – autoritatea de management din România, care ar trebui să fie prima care să verifice că nu se introduc specificaţii restrictive, un principiu de bază în achiziţiile europene.

Acolo e vorba de un caiet de sarcini scris pentru prietenul preşedintelui, care să se potrivească cu un singur model. Lucrurile sunt foarte clare. Pe partea de Minister Public, de procurori, am văzut declaraţia din spaţiul public a domnului Bologa, de ieri, în care a spus că sigur că se poate autosesiza. Autosesizaţi-vă, domnule Bologa, atât pe cazul BMW, cât şi pe cazul Blue Air”, a declarat liderul USR.

Atac la Klaus Iohannis

Mai departe, liderul USR l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, susținând că acesta din urmă este „patronul acestei hoții”.

VIDEO Facebook / USR

”Regimul Iohannis a impus o rețea de furt peste România iar președintele este patronul acestei hoții și protectorul mafiei. Cine a ajuns să protejeze poliția, un sindicalist trimis în judecată pentru favorizarea unor interlopi. Ăștia sunt oamenii care apără achiziția făcută de prietenul președintelui. (...)

Politicienii despre care vorbeam mai devreme că își permit astfel de furturi sunt și cei care-și dau privilegii. USR a fost singurul care s-a opus pentru creșterea salariilor parlamentarilor, iar pentru creșterea salariilor altor demnitari”, a mai subliniat Drulă.

Sesizarea transmisă de USR către mai multe instituții ale statului:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com