Catalin Drula anunta o executie bugetara record pe fondurile europene: 1,4 miliarde de lei. Unde vor merge banii

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 15:326032 citiri
Catalin Drula anunta o executie bugetara record pe fondurile europene: 1,4 miliarde de lei. Unde vor merge banii
Catalin Drula a explicat ca banii se vor vedea in constructia de autostrazi FOTO Facebook / Catalin Drula

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Catalin Drula a anuntat joi, 29 aprilie, ca la finalul lunii aprilie Romania a reusit o executie bugetara record pe fonduri europene. Acesta a explicat ca reprezinta o crestere de aproape 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 135% fata de 2019.

"O veste excelenta, la final de luna: executie bugetara record pe fonduri europene. Este rodul santierelor de infrastructura deschise in toata tara!
Pana pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reusit sa absoarba 1,384 miliarde de lei - prin proiecte finantate din fonduri europene.
Fata de aceeasi perioada a anului trecut, este o crestere de aproape 14%, iar fata de 2019 de 135%", a anuntat Catalin Drula pe Facebook.

Ministrul a adaugat apoi ca banii vor merge in proiectarea si executarea drumurilor expres si a autostrazilor.

"Acesti bani se vad concret in proiectarea si executia drumurilor expres si a autostrazilor (de exemplu: A0, Autostrada Sibiu - Pitesti, drumul expres Craiova - Pitesti, A7, A8, Autostrada Transilvania, Podul de la Braila) si in modernizarea liniilor de cale ferata - spre exemplu, Brasov - Sighisoara - Simeria - Arad sau Bucuresti - Giurgiu", a conchis Catalin Drula.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News