USR vrea din nou la guvernare cu PNL. Condiția pusă de Cătălin Drulă: ”Nu ne putem juca ca la bambilici”

Luni, 11 Iulie 2022, ora 13:02 5159 citiri
Cătălin Drulă, președintele USR

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat luni, 11 iulie, la o zi după ce a fost ales liderul partidului, că ar intra din nou la guvernare cu PNL în cazul în care PSD ar ieși din coaliție.

Totuși, a precizat că decizia atârnă de o condiție, și anume ca USR să numească premierul României.

”Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul.

Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (…), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional. Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a declarat Drulă la RFI.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com