Drulă și Grindeanu, schimb de replici usturător pe tema Blue Air: Fuge de responsabilitate / Pe români, isteriile și filmele construite în capul unora nu-i interesează

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 12:50 5597 citiri
Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă, în conflict deschis FOTO Facebook

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au avut marți, 13 septembrie, un schimb dur de replici.

Primul care a aruncat cu acuze a fost Cătălin Drulă. Acesta a spus că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar fi trebuit să dea explicaţii în faţa comisiei parlamentare de resort, cu privire la cazul Blue Air, dar "s-a ascuns" şi "fuge de responsabilitate".

"Grindeanu, un ministru care fuge de responsabilitate. Azi trebuia să dea explicaţii pentru cazul Blue Air în faţa comisiei parlamentare de Transporturi, dar s-a ascuns. Sute de mii de români au fost păgubiţi. Blue Air a fost un Caritas în 2022, după cum spune chiar Marcel Ciolacu. Un Caritas de care Grindeanu ştia, dar în loc să-l oprească, i-a lăsat pe români să ia ţeapă. Avea toate pârghiile legale şi obligaţia să pună stop", a scris Drulă, pe Facebook.

Liderul USR îl acuză pe ministrul Transporturilor că "a ales să se pună la adăpost".

"A ales să se pună doar pe sine la adăpost, pentru situaţia în care Blue Air crapă, cu un amendament făcut în mai. Acum se sustrage controlului parlamentar. E primul ministru al Transporturilor pe care îl văd atât de terorizat de funcţie şi responsabilitatea ei", a adăugat Cătălin Drulă.

În replică, Sorin Grindeanu a spus că pe români nu îi interesează „isteriile și construite în capul unora”.

„Ca să revin la subiectul legat de Blue Air, cred că e mult mai important decât isteriile unor domni care trăiesc în niște filme cu răngi, unde dreptatea se împarte cu ranga, unde pui microfoane și îi înregistrezi pe cei care vin în birou. Cred că pe români isteriile și filmele construite în capul unora nu îi interesează”, a spus social-democratul.

„Blue Air e o companie privată. Blue Air este o companie care, în octombrie 2020, a beneficiat de o ordonanță de urgență a unui guvern de dreapta, octombrie 2020, de 300 de milioane de lei, pe un ajutor de stat, ajutor de stat care între octombrie 2020 și ianuarie 2021 a fost accesat de această companie privată. În decembrie 2020, această companie a intrat în acea formă premergătoare falimentului, și anume concordat”, a declarat ministrul Transporturilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com