Drulă, avertisment pentru Cioloș: "Să pleci acum din USR, practic dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist"

Marti, 24 Mai 2022, ora 13:18 2669 citiri
Președintele interimar al USR Cătălin Drulă vrea să preia partidul pentru un mandat întreg FOTO Facebook / Cătălin Drulă

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a declarat marți, 24 mai, că o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din USR ar urma modelul „foștilor lideri care pe sfârșit de carieră își mai fac un proiect de vanitate”.

Drulă a subliniat într-un interviu pentru RFI că actuala clasă politică veche s-a reunit într-un bloc care „duce România către faliment”, în timp ce USR face opoziție „pe toate fronturile” în Parlament.

"Eu cred că avem o misiune extraordinar de importantă. Toată clasa politică veche s-a reunit în acest bloc mare care duce România către faliment şi în partea cealaltă avem USR, alternativa liberală democrată, responsabilă, de guvernare profesionistă, suntem Opoziţia în România, în prezent şi avem muncă de făcut până în 2024, avem foarte multe proiecte. Chiar ieri am demarat un proiect, în care vom merge şi vom vorbi direct cu românii, din uşă în uşă, exact despre aceste probleme economice, avem departament de politici publice, avem opoziţia pe care o facem pe toate fronturile în Parlament”, a declarat Drulă, la RFI.

Întrebat despre o posibilă demisie a lui Dacian Cioloş din USR, scenariu vehiculat în ultima vreme, președintele interimar al partidului a subliniat că o astfel de decizie nu are sens și că ar da o mână de ajutor pentru PNL și PSD.

"E o chestiune lipsită de sens. În momentul de faţă, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România. Să pleci acum, pe modelul ăsta al foştilor lideri care pe sfârşit de carieră îşi mai fac un proiect de vanitate şi practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acţiunile sale politice”, a subliniat Drulă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com