Șase constructori se bat pentru un contract de 1 miliard de euro: Cel mai greu tronson montan de pe Autostrada Sibiu - Pitești cu 7 tuneluri

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 18:56
4915 citiri
Șase constructori se bat pentru un contract de 1 miliard de euro: Cel mai greu tronson montan de pe Autostrada Sibiu - Pitești cu 7 tuneluri
Autostrada Sebeș - Turda, imagine de arhivă

Șase constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania și Austria s-au precalificat pentru evaluarea finală la licitația de un miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița - Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu - Pitești, a anunțat CNAIR vineri, 23 iulie.

Tronsonul, în lungime de 31,33 de kilometri, presupune execuția a 7 tuneluri cu o lungime de circa 4,9 km în total, 27 de viaducte, 22 de poduri, un ecoduct și câteva sute de lucrări de consolidare și susținere versanți.

”În cursul zilei de astăzi, 23 iulie 2021, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, a transmis, vineri, compania.

CNAIR SA a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecţie, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecţie nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:

1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

2. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. - YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. - OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.

3. ASOCIEREA AKTOR S.A. - RIZZANI DE ECCHER S.p.A.

4. ASOCIEREA STRABAG SRL - ACCIONA CONSTRUCCION SA

5. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.

6. ASTALDI SPA

În perioada imediat următoare, Autoritatea Contractantă va transmite Invitaţia de participare la Etapa a II-a a procedurii de atribuire - ETAPA DE DEPUNERE A OFERTELOR - candidaţilor antementionati.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 20.09.2021.

Tronsonul de 31,33 de km presupune construcția a 7 tuneluri cu o lungime totală de peste 4,9km, 27 viaducte, 22 poduri, un ecoduct de circa 210 metri lungime în zona Lazaret și alte câteva sute de lucrări de consolidare, susținere și structuri de stabilizare.

La mijlocul lunii trecute, Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat intr-o postare pe Facebook, ca a emis autorizatia de construire pentru lotul 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti, iar constructorul poate incepe lucrarile.

"Lucrarile pot incepe la autostrada A1 Pitesti-Curtea de Arges. Tocmai ce am emis autorizatia de construire pentru lotul 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti. Este vorba de un tronson intre Curtea de Arges si Pitesti, lung de 30 de km.

Constructorul a inceput mobilizarea si va demara lucrarile in perioada urmatoare.

Proiectul este unul amplu, care valoreaza 1,7 miliarde de lei si cuprinde:

- 13 poduri;

- 3 pasaje;

- un viaduct;

- 3 noduri rutiere la Curtea de Arges, Baiculesti si Bascov;

- 2 spatii de servicii, cate unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;

- 2 parcari de scurta durata, de-o parte si de alta a drumului;

- 2 centre de coordonare si intretinere, la Bascov si la Curtea de Arges", a transmis Catalin Drula.

Sectiunea 5 Curtea de Arges - Pitesti are 30,35km. Contract a fost semnat in mai 2020, iar constructorul desemnat este Astaldi. Costul total este de 1.710.277.069,34 lei (fara TVA), iar termenul de executie este de 12 luni de proiectare si 48 de luni de realizare a lucrarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Ministrul grec al Transporturilor, Christos Staikouras, a punctat joi, 11 aprilie, importanța conexiunii dintre statul elen și România, prin extinderea unui proiect de infrastructură...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#autostrada Sibiu Pitesti, #licitatie, #cnair, #autostrada A1 , #Stiri Catalin Drula
Comentarii