Cătălin Drulă anunță progresele la drumul expres Craiova Pitești. Când ar putea fi terminate lucrările

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 16:23 5266 citiri
31,8 km are tronsonul dintre Colonești și Pitești FOTO Facebook/ Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat vineri, 30 iulie, câștigătorii licitației pentru drumul expres Craiova - Pitești, sectorul Colonești - Pitești și pentru Autostrada Brașov - Făgăraș

„Ziua de vineri aduce 2 vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Drulă a declarat că de tronsonul dintre Colonești și Pitești se va ocupa un antreprenor român, iar lucrările ar putea fi terminate înainte de termen.

„✔️ Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou.

Din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, însă, așa cum ne-a obișnuit până acum, există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual - mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Pentru Autostrada Brașov - Făgăraș urmează să se realizeze studiul de fezabilitate.

„În privința Brașov-Făgăraș, firma câștigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul - adică să completeze studiul de fezabilitate și să elaboreze proiectul tehnic - astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoși la licitație în viitor doar pentru execuție, iar lucrările să se desfășoare fără blocaje în teren și surprize neplăcute. Această autostradă a fost ținută 10 ani "la sertar". Împreună cu echipa mea am pus-o din nou pe roate”, susține ministrul Transporturilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii