Catalin Drula sustine ca exista mecanisme prin care sa se impiedice blocarea santierelor de constructii dupa cresterea masiva a preturilor la materiale

Marti, 08 Iunie 2021, ora 21:448153 citiri
Catalin Drula sustine ca exista mecanisme prin care sa se impiedice blocarea santierelor de constructii dupa cresterea masiva a preturilor la materiale
Catalin Drula spune ca isi doreste un parteneriat cu companiile de constructii FOTO Facebook/ Catalin Drula

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a declarat, marti seara, ca exista mecanisme de ajustare a preturilor la materialele folosite in constructii, astfel incat santierele sa nu fie oprite. Drula a vorbit si despre un parteneriat intre Ministerul Transporturilor si firmele de constructii.


Catalin Drula a fost intrebat, marti seara, la TVR 1, despre riscul blocarii santierelor, din cauza cresterii preturilor la materiale si a afirmat: "Este o situatie globala, au crescut foarte mult preturile materiilor prime, dar, din cate stiu, apar bule (...) E foare sus pretul fierului. Pe de alta parte, in cadrul contractelor pe care le avem, avem mecanisme contractuale de ajustare de preturi. Le da dreptul acel contract. Avem mecanismele si caietele de sarcini recente reflecta mult mai bine problemele contractuale".

Ministrul Transporturilor a afirmat ca isi doreste un parteneriat cu companiile de constructii si spune ca nu vrea sa fie genul de ministru caporal.

"Calculele facute pe PNRR sunt actualizate, la zi. Altfel, eu vreau sa facem un parteneriat cu companiile de constructii. Genul acesta de ministru care urla, face pe caporalul... pana la urma sunt oamenii cu care noi construim. Nu sunt sfinti in domeniul asta, dar, daca e nevoie de ajustari, nu o sa fim absurzi si daca s-au dublat niste preturi, nu o sa lasam santiere abandonate, cum s-a intamplat in trecut si contracte reziliate", a mai declarat Drula.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News