Licitație pentru ultimul tronson din Autostrada Transilvaniei. „Singurul care lipsește ca să circulăm neîntrerupt între Tg. Mureș și Cluj Napoca”

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 17:4918652 citiri
Licitație pentru ultimul tronson din Autostrada Transilvaniei. „Singurul care lipsește ca să circulăm neîntrerupt între Tg. Mureș și Cluj Napoca”
Lucrările pornesc pe ultimul tronson din Autostrada Transilvania FOTO Facebook/ Asociația Pro Infrastructura

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi, 30 septembrie, pe pagina sa de Facebook că au fost depuse ofertele pentru tronsonul 15,6 km din Autostrada A3 Transilvania între localitățile C. Turzii și Chețani. Acesta susține că s-a implicat pentru deblocarea lucrărilor la acest tronson, reziliind contractul cu fostul constructor.

„Astăzi au fost depuse ofertele pentru finalizarea celor 15,6 km din Autostrada A3 Transilvania între localitățile C. Turzii și Chețani.

Segmentul este singurul care lipsește ca să circulăm neîntrerupt pe autostradă între Tg. Mureș și Cluj Napoca/Alba Iulia/Sibiu/Deva.

La începutul anului am găsit acest sector de drum rapid complet blocat, cu 1% avans în ultimele 5 luni, aflat la un stadiu de sub 40% după 4 ani de lucrări, în condițiile unui termen contractul de 16 luni.

Constructorul era în insolvență, iar subcontractorii și furnizorii erau neplătiți de luni de zile.

Am spus atunci că nu mai pot tolera această situație și am susținut 100% decizia Companiei de Drumuri de a rezilia contractul și de a relicita finalizarea lucrărilor pe baze mult mai solide, cu un nou constructor profesionist, care să termine proiectul la timp.
Lucrările au fost relicitate în iulie, iar astăzi au fost depuse ofertele.

Voi monitoriza îndeaproape și acest proiect deosebit de important de pe rețeaua principală de transport, astfel încât să avem un câștigător desemnat până la finalul anului.

În anul 2022 trebuie ca cei 15,6 km de autostradă să fie finalizați”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News