Cătălin Drulă punctează importanța adoptării legii off-shore: ”Prețurile la energie cresc dramatic și sărăcesc populația”

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 13:44 1998 citiri
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR FOTO Facebook/ Catalin Drulă

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, le cere liderilor coaliţiei de guvernare să facă demersuri în vederea definitivării proiectului legii offshore, apreciind că soluţia la criza din energie o reprezintă investiţiile în capacităţi noi de producţie.

"A început o nouă 'săptămâna viitoare' în care România aşteaptă Legea Offshore. Oare vom vedea proiectul în Parlament săptămâna aceasta? De trei ani de zile, ministrul Virgil Popescu promite această lege şi nu e în stare să o livreze. Mai nou, şi Marcel Ciolacu promite că o să avem o nouă lege în Parlament. Între timp, preţurile la energie cresc dramatic şi sărăcesc populaţia României", scrie Drulă, pe Facebook.

El subliniază că România are resurse naturale şi că este "singurul producător de gaze naturale" din Europa Centrală şi de Est.

"Avem resurse naturale - concret mă refer la gazele naturale din Marea Neagră - dar Guvernul PSD-PNL nu e în stare să stabilească cadrul legal ca să le folosim pentru binele acestei ţări. România este singurul producător de gaze naturale din Europa Centrală şi de Est şi cu toate astea nu scăpăm de dependenţa de Rusia. Soluţia pentru criza energiei: investiţiile masive în capacităţi noi de producţie. Adică exact ce descurajează PNL-PSD-UDMR prin politicile lor inepte", adaugă Drulă.

Pe 5 aprilie, Cătălin Drulă declara că legea "off-shore" a fost amânată în mod repetat de-a lungul timpului, iar gazele din Marea Neagră au rămas neexploatate. Din cauza acestor amânări succesive, el supranumea proiectul respectiv "legea săptămâna viitoare".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com