Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cătălin Drulă: ”O guvernare militaro-socialistă nu poate ţine în frâu inflaţia”. Acuzații privind ancheta de plagiat în cazul lui Ciucă

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 23:51
3389 citiri
Cătălin Drulă: ”O guvernare militaro-socialistă nu poate ţine în frâu inflaţia”. Acuzații privind ancheta de plagiat în cazul lui Ciucă
Cătălin Drulă îi cere premierului să explice ”povestea cu plagiatul” FOTO Hepta

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a criticat marți, 5 aprilie, măsurile luate de actualul guvern, despre care a spus că este principalul vinovat pentru creșterea inflației.

Potrivit lui Drulă, cea mai mare problemă a românilor în momentul de faţă o reprezintă inflaţia, care a atins cea mai mare valoare din ultimii 20 de ani. Preşedintele interimar al USR apreciază că Guvernul ”alimentează inflaţia” prin lipsa măsurilor adecvate.

BNR a intervenit astăzi pe rata de dobândă. O intervenţie salutară. După părerea mea, uşor tardivă. Şi încă e uşor timid ce se întâmplă la BNR faţă de cât de mare este inflaţia în România. Mandatul fundamental al BNR este stabilitatea preţurilor. BNR - şi o spun ca să mă audă - în primul rând ar trebui să se asigure că preţurile sunt stabile. Nu ar trebui să joace politic pentru a avantaja un guvern sau altul. Dar dincolo de politica monetară, în nicio economie politica monetară nu poate funcţiona separat de politica fiscală. Politica fiscală e la guvern. Ce politică fiscală e anti-inflaţionistă? O politică de reducere a deficitului şi a cheltuielilor. Or, ce fac dumnealor în această guvernare militaro-socialistă este să crească cheltuielile statului prin angajări permanente”, a spus Drulă, pentru TVR 1.

Liderul USR a apreciat că premierul Nicolae Ciucă ar trebui să ofere în primul rând explicaţii în ce priveşte acuzaţiile de plagiat.

”Nicolae Ciucă ar trebui, în primul rând, să îşi explice povestea plagiatului şi mai ales a blocării acelui plagiat prin metode care nu sunt caracteristice unui stat democratic. Am văzut cu toţii povestea intimidării jurnalistei care a scris şi a documentat istoria plagiatului făcut de Nicolae Ciucă - o operaţiune kompromat, ca în Belarus. Acolo sunt nişte lucruri grave, care ne de îndepărtează de democraţie. Deja alunecăm într-o zonă de militarizare a statului şi asta are consecinţe în două părţi. Una - cea a valorilor democratice şi vedem cât de importante sunt în Europa aceste valori democratice. Pe de altă parte, în zona concretă, de preţuri. Pentru că o guvernare militaro-socialistă, ca cea pe care o avem în prezent, este o guvernare proastă, care nu poate ţine în frâu inflaţia”, a spus liderul USR.

Totodată, acesta i-a reproşat premierului Nicolae Ciucă faptul că ar fi ”uzat de toate mijloacele şi influenţa” pe care le are la dispoziţie pentru a ”bloca” ancheta asupra presupusului plagiat.

”Plagiatul este evident. Doamna Şercan a arătat. Am citit şi eu această investigaţie, sunt zeci de pagini copiate dintr-o carte publicată de altcineva. Dar până la urmă nu trebuie să o spun eu, avem foruri ale statului, este CNATDCU care trebuie să spună că este un doctorat plagiat, să îi fie retras şi eventual să îşi dea demisia din politică, pentru că plagiatul este un furt intelectual grav. Dacă ar fi lăsat această anchetă a CNADTCU să se desfăşoare ar fi fost, să spunem, încă în zona de onorabiliate. Dar prin intimidare, prin mijloace folosite în justiţie şi acţiuni deschise, CNATDCU este în momentul de faţă blocat de la a investiga acel plagiat”,a spus Drulă.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
#catalin drula, #USR, #guvern ciuca, #inflatie, #plagiat , #Stiri Catalin Drula