Autostradă sau drum de mare viteză ce va lega Bucureștiul de Alexandria. Ministrul Transporturilor anunță unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de sud

Joi, 19 August 2021, ora 17:4310260 citiri
Autostradă sau drum de mare viteză ce va lega Bucureștiul de Alexandria. Ministrul Transporturilor anunță unul din cele mai importante proiecte pentru regiunea de sud
Capitala urmează să aibă un nou drum de legătură cu Alexandria FOTO CNAIR

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat joi, 19 august, că au fost depuse șase oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză București - Alexandria. Acesta susține că abia în urma studiului de fezabilitate se va stabili dacă va fi vorba despre un drum de mare viteză sau autostradă.


„6 OFERTE DEPUSE PENTRU PROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZĂ BUCUREȘTI-ALEXANDRIA
Mă bucur să anunț că avansează licitația pentru unul dintre cele mai importante proiecte pentru regiunea sud. Astăzi au fost depuse 6 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate al drumului de mare viteză București-Alexandria.

Fie că va fi autostradă, fie că va fi drum expres (variantă care va reieși din studiul de fezabilitate), acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomerația și multe dintre accidentele care se produc acum pe DN6 - un drum care străbate numeroase comune, având valori ale traficului depășite.

Licitația este bazată pe un caiet de sarcini modern, care presupune realizarea unui proiect preliminar extrem de detaliat care va pune bazele unei execuții a lucrărilor rapidă și fără blocaje”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News