Prima măsură concretă pentru construirea autostrăzii A7, "coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud". Hotărâre esențială aprobată de guvern

Miercuri, 11 August 2021, ora 11:567259 citiri
Prima măsură concretă pentru construirea autostrăzii A7, "coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud". Hotărâre esențială aprobată de guvern
A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR FOTO Facebook/ Monitorizare Autostrada A7

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri, 11 august, că executivul a aprobat primele exproprieri din județul Prahova pentru Autostrada Moldovei A7.

Acesta a subliniat că licitația pentru construcția tronsonului Ploiești-Buzău, în lungime de 63 de kilometri, este deja în desfășurare, cu termen de 24 august pentru depunerea ofertelor.

„PRIMELE EXPROPRIERI PENTRU A7, REALIZATE

Veste bună pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale României, Autostrada A7, coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud. În ședința de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat primele exproprieri din județul Prahova pentru sectorul Ploiești-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7.

Acesta este acum în licitație pentru execuție, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată.

A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-A3).

Câteva date despre cum va arăta sectorul Ploiești-Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni:

➡️ lungime - 63 km;
➡️ 6 noduri rutiere;
➡️ 160 de ha de perdele forestiere;
➡️ 42 de poduri + pasaje;
➡️ 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice.

Ca pași următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani.

La nord de Pașcani, Compania de drumuri a anunțat recent, în urma finalizării Analizei Multicriteriale de traseu și studiului de trafic preliminar:

▶️ că tronsonul Pașcani - Suceava va fi construit la profil de autostradă,
▶️ iar Suceava - Siret, la profil de autostradă, respectiv drum expres de la intersecția DN2H până la graniță”, a scris ministrul pe pagina lui de Facebook.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News