Amenzi usturătoare date transportatorilor. „Scopul este de a proteja infrastructura de uzură”

Luni, 23 August 2021, ora 16:502388 citiri
Amenzi usturătoare date transportatorilor. „Scopul este de a proteja infrastructura de uzură”
16 echipaje au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici FOTO Facebook/ Cătălin Drulă

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a mărit ritmul controalelor printre transportatorii de marfă, a transmis luni, 23 august, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.


Timp de şase zile, 16 echipaje ale instituţiei au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi peste 40 de operatori economici. Au fost aplicate sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei, potrivit ministrului Transporturilor.

"Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier nu dă înapoi şi înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă - şi, foarte important, inclusiv pentru materialul lemnos.

Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă şi 400.000 de lei pentru operatorii economici). Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzură provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranţa rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) şi de a sprijini transportatorii corecţi", a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News