Turbogirație modernă proiectată într-un punct vital al șoselei de centură din București. "Se adaugă o bandă dedicată"

Vineri, 06 August 2021, ora 14:334411 citiri
Turbogirație modernă proiectată într-un punct vital al șoselei de centură din București. "Se adaugă o bandă dedicată"
FOTO Facebook.com / Cătălin Drulă

Autorizaţia de construire pentru modernizarea sensului giratoriu aflat pe şoseaua de centură a Bucureştiului, la intersecţia cu strada Gării Otopeni, a fost emisă, a anunţat vineri, 6 august, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

"Cei care trec zilnic pe acolo știu ce ambuteiaje se creează acum din cauza acelui giratoriu improvizat", a scris ministrul.

"Așa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN68A Margina-Holdea și regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluții simple și elegante pot reduce chiar și cu zeci de minute timpii de așteptare din trafic", mai subliniaza acesta in postare.

Astfel ca, modernizarea acestui sens giratoriu presupune construirea unei noi benzi pe care şoferii care vin dinspre DN1 şi dinspre Mogoşoaia şi continuă înainte pe şoseaua de centură spre direcţia Tunari să o folosească, astfel încât să nu mai intre în sensul giratoriu, evitând astfel încetinirea sau oprirea pentru acordarea de prioritate în sensul giratoriu.

"Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogiraţie, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată maşinilor care circulă dinspre DN1/Mogoşoaia în direcţia Tunari şi care astfel pot merge înainte, fără să fie obligaţi să mai dea prioritate în sensul giratoriu", a explicat acesta.

Totodata, proiectul mai include şi instalarea a 16 stâlpi de iluminat în noul sens giratoriu modernizat. Investiţia se ridică la 1,8 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul de întreţinere a drumurilor, iar lucrarea este programată să se încheie în această toamnă.

"Toate aceste investiții vor fi gata la începutul lui octombrie, astfel încât circulația pe acest sector al centurii capitalei să fie mai fluentă și sigură", a conchis ministrul.

Cu toate acestea, comentariile sunt şi pro si contra, unii dintre acestia sugerându-i ministrului să se consulte cu şoferii.

"Parcă vă lăudaţi cu dezbateri publice unde cetăţenii să își spună cuvântul și să spună ce anume probleme sunt într-o anume zona! Nici macar nu ați avut discuții cu membri USR-Plus din Otopeni".

"Lipsa bretelei separate pentru direcția București, va bloca ieșirea din Otopeni spre București. Vom fi obligați să întoarcem spre București pe DN1 la aeroport, blocând ieșirea din acesta spre București. Felicitări ați făcut O DUDĂ!"

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News