USR acuză guvernul că tergiversează aprobarea acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova

Marti, 08 Martie 2022, ora 10:45
1825 citiri
USR acuză guvernul că tergiversează aprobarea acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova
Președintele interimar al USR Cătălin Drulă acuză guvernul de inacțiune FOTO Facebook / Cătălin Drulă

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a acuzat marți, 8 martie, guvernul, că tergiversează aprobarea acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova.

"Tergiversarea aprobării în Guvern a acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova este inexplicabilă. Acordul a fost semnat din 11 februarie între cele două guverne, urmând să fie aprobat formal prin hotărâri ale fiecărui guvern. Moldova l-a aprobat deja din 23 februarie prin HG 103/2022. Guvernul nostru încă nu a fost în stare", scrie Drulă, pe Facebook.

El adaugă că printre consecințele directe ale acestui fapt se numără faptul că operatorii telecom din România nu au putut începe negocierile cu cei din Moldova. Totodată, autoritatea moldoveană de reglementare nu poate adopta actele de implementare ale deciziei.

"Sau, mai pe româneşte, ziua în care vom putea avea roaming cu Moldova (şi reciproc) precum în UE se tot amână pentru că guvernul nu s-a învrednicit de adoptarea unei simple hotărâri", scrie liderul USR.

Pe 11 februarie, în cadrul şedinţei comune a Guvernului României şi al Republicii Moldova, a fost semnat Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internaţional şi a celor de apeluri internaţionale între cele două state. Acordul a fost încheiat pe o perioadă iniţială de 5 ani.

Acordul dintre România şi Republica Moldova creează cadrul de colaborare între cele două părţi în scopul reducerii sustenabile a tarifelor de furnizare, pe piaţa cu amănuntul, a serviciilor de roaming internaţional: voce, SMS şi date, respectiv a celor de apeluri internaţionale între cele două state.

ANCOM informa la momentul respectiv că înţelegerea va intra în vigoare imediat după schimbul de note privind finalizarea procedurilor naţionale necesare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#catalin drula usr, #presedinte interimar usr, #Guvernul Romaniei, #tarife roaming , #Stiri Catalin Drula