11 obiceiuri nocive care distrug chiar și cele mai puternice căsnicii

Luni, 25 Martie 2024, ora 22:28
7665 citiri
11 obiceiuri nocive care distrug chiar și cele mai puternice căsnicii
Cuplu fericit FOTO Pixabay

Chiar și cel mai "perfect" cuplu poate ajunge să divorțeze. Ce s-a întâmplat? Păreau atât de fericiți împreună!

În ciuda faptului că au început atât de fericiți ca și cuplu, ascultând sfaturi de căsătorie și asigurându-se că depun eforturile necesare, perechea probabil că ascundea un ciclu nesfârșit de nefericire în relația lor. Și după ce au păstrat aparențele prea mult timp, au simțit că separarea era singura lor opțiune. Aceasta nu este deloc neobișnuit. Multe cupluri se luptă să mențină o relație fericită, dar căsnicia lor totuși se destramă. Ce poți face?

Iată 11 obiceiuri rele care vor eroda încet, dar sigur, dragostea și conexiunea dintre parteneri.

Să nu fii pe aceeași lungime de undă unul cu celălalt

Adesea, cuplurile nu sunt aliniate în privința lucrurilor care contează cel mai mult și simt că propriile lor obiective/sentimente sunt cele mai importante asupra cărora să se concentreze.

Neîndeplinirea nevoilor reciproce

Fiecare persoană are nevoi unice pe care speră ca partenerul să le îndeplinească. Dar adesea, cuplurile nu reușesc să vorbească despre acele nevoi sau presupun că nevoile partenerului sunt la fel ca ale lor.

Să lași deconectarea să devină norma

Acesta este momentul când cuplurile încep să spună lucruri de genul: "Te iubesc, dar nu te mai iubesc cu aceeași pasiune."

Să permiți intimității să se reducă

Afecțiunea, conexiunea și tandrețea pe care le-ați împărtășit cândva se evaporă din lipsa efortului, lăsându-vă doar ca și cum ați fi colegi de cameră.

Neglijarea reciprocă

Exemple ale acestui lucru includ să vă ignorați unul pe celălalt, să uitați să vă țineți de promisiunile făcute și să nu acordați atenție. Niciunul dintre voi nu a vrut neapărat să facă alte lucruri mai importante decât partenerul, dar a făcut-o.

Păstrarea resentimentelor față de celălalt

Resentimentele nespuse sau nerezolvate se adâncesc și otrăvesc grav o relație odată sănătoasă. Un partener (sau chiar amândoi) poate gândi: ai făcut acest lucru și nu pot trece peste el.

Evitarea abordării directe a problemelor

Știți că lucrurile nu sunt în regulă, dar este mai ușor să nu faceți nimic în acest sens. Evitați să vă confruntați cu adevărul sau să abordați problemele reale din căsnicia voastră.

Să vă criticați reciproc

Atunci când vă găsiți nod în papură unul altuia în mintea voastră și în public, în curând vedeți doar defectele partenerului vostru. După un timp, plângerile și criticile devin un obicei confortabil, ceea ce compromite disponibilitatea voastră de a comunica și interacționa.

Să vă îndreptați atenția spre altceva

Fie că este vorba de a avea o aventură sau de a vă dedica întreaga atenție copiilor, unul sau amândoi ați renunțat și ați căutat atenție și afecțiune în altă parte. După aceea, este ușor să renunțați complet.

Lăsați stresul să vă controleze viața

Viața este agitată și multe cupluri permit accidental stresului să se interpună între ei. Dar odată ce stresul preia controlul și împărtășirea momentelor împreună se fracturează, poate părea incredibil de dificil (dacă nu imposibil) să o recâștigi.

Lupta pentru cine are dreptate

Când ești mai concentrat pe 'a avea dreptate' decât pe adevărata conexiune, încercările de a 'vorbi despre asta' de obicei fac lucrurile și mai rele. Cu cât rămân nerezolvate mai mult timp problemele menționate mai sus în orice căsnicie, cu atât aceste obiceiuri se împletesc, se intensifică și reduc constant fluxul de dragoste și conexiune din viața ta. În fiecare zi, dragostea scade și stresul crește până când chiar și cuplurile fericite ajung la punctul de rupere.

yourtango.com publicat 4 metode de rezolvare a acestor situații.

Găsiți o perspectivă puțin mai largă

Concentrați-vă pe motivele pentru care v-ați îndrăgostit de partenerul vostru și pe cum vreți să arate viața voastră împreună. Mai bine, spuneți-i partenerului vostru asta fără să aveți așteptări ca și ei să facă același lucru.

Începeți să reparați pagubele

Cereți scuze pentru partea voastră în orice neînțelegere. Nu vă apărați de ce ați făcut sau nu ați făcut un lucru. Oferiți o scuză simplă, sinceră, fără să vă așteptați la una din partea lor. Acest lucru poate face cu adevărat minuni.

Fiți suficient de curajos să aveți inițiativa

Fiți dispuși să dați primii partenerului vostru, în loc să așteptați să facă ei primul pas. Este benefic pentru căsnicia voastră.

Încetați războiul

Opriți orice acțiune care îi cauzează rău partenerului sau care vă rănește sentimentul de conexiune. Acest lucru ar putea însemna pur și simplu să arătați puțin mai multă răbdare, compasiune și bunătate.

Medic: Cazurile de cancer vor crește în toată lumea. Cele mai frecvente organe afectate de această boală necruțătoare în România
Medic: Cazurile de cancer vor crește în toată lumea. Cele mai frecvente organe afectate de această boală necruțătoare în România
Dr. Mircea Savu, medic primar radioterapie la Institutul Oncologic Bucureşti a declarat într-un interviu acordat News.ro că adresabilitatea pacienţilor cu vârsta sub 50 de ani cu forme de...
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
#casnicie divort, #cupluri, #divort, #despartire, #cauze, #solutii , #stiri magazin