Cum a reușit o româncă să păstreze intactă casa veche pe care a renovat-o. "E de vânzare?" FOTO

Luni, 10 Iulie 2023, ora 02:27
11433 citiri
Cum a reușit o româncă să păstreze intactă casa veche pe care a renovat-o. "E de vânzare?" FOTO
Casa înainte de renovare FOTO Facebook/ Mutat la țară- viața fără ceas

Cei care vor o casă la țară au de ales între a cumpăra un teren pe care să o ridice sau a achiziționa una gata construită.

Unii sunt pasionați de construcțiile vechi, chiar dacă recondiționarea casei nu este simplă.

Este cazul unei femei care a reușit să renoveze casa construită acum 50 de ani pe care a cumpărat-o la începutul acestui an, după cum a relatat pe Facebook.

"Această dragoste la prima vedere, are peste 50 de ani. O superbitate!

Cu așezarea si eleganța unei doamne de 50 de ani, s-a vrut renovată întocmai: cu aceiasi stropi de marmură (tot mai greu de găsit praful de marmură) și cu ciubucăria (cum li se mai zice elementelor decorative de la geamuri, uși, fundație în zonă) păstrate intacte.

Bijuteria este din județul Dâmbovița", a scris aceasta pe grupul Mutat la țară- viața fără ceas.

"Arată ca din basmele românești!"

În comentarii, femeia este felicitată pentru achiziție, dar și pentru renovare. Unii se declară interesați să cumpere casa.

"O vindeți?"

"O avem din ianuarie și o iubesc prea mult. Am găsit-o după vreo 5 ani de căutări. N-am cum s-o vând", a precizat autoarea postării.

"Să știți că sunt pline satele românești de astfel de frumuseți. Făcusem o pasiune la un moment dat și pozam toate casele vechi și abandonate întâlnite în cale. Efectiv le plângeam de milă.

Această pasiune mi-a "aprins un beculeț". Mi-am zis: "Și eu de ce nu aș salva una?"", a mai adăugat aceasta.

"S-o stăpâniți sănătoasă! Arată că din basmele românești!"

"Oare cum recondiționezi termopanul și parchetul din plastic?"

"Această pasiune o am și eu, îmi cântă inima și am furnicături în stomac când văd astfel de case…

Cine știe, dacă visul dvs a devenit realitate, poate și al meu va fi într-o zi."

"Adorabilă! Așa sunt casele bunicilor și unchilor mei din Voineșți, Dâmbovița."

"Felicitări pentru renovare este superbă!"

"Este superbă, genul de arhitectură de care sunt îndrăgostita. Să o stăpâniți sănătoși."

"Superbă. De multe ori stau și mă gândesc, oare urmașii noștri de peste 50-100 de ani vor vrea să recondiționeze casele care se construiesc acum? Oare cum recondiționezi termopanul și parchetul din plastic?"

"Ce se mai chinuia bunica cu ele să le întrețină"

"Aveam la casa lui bunica, casă făcută de străbun plecat pe front și acolo a murit, pervazurile la geamuri din lemn, ce se mai chinuia bunica cu ele să le întrețină, să le vopsească, iarna neîntreținute intra frig, era greu, casă de chirpici, 3 camere, bunica le peticea tot timpul, parchetul din lemn scârțâia la fiecare pas și greu îl curăța bunica, în genunchi ghemuită cu o cârpă în mâna, mai avea casa încă două camere atașate de bunicul din cărămidă mai călduroase, pentru musafiri, așa zicea, avea prispă și podul din lemn unde intrate cariile, nu mai voiau să iasă, pe parcurs bunicul a schimbat acoperișul cu tablă era mai practic, mai sigur, nu mai pica în interior și nici pereții nu mai erau uzi ...era greu pentru ei să întrețină o casă veche, munceau mult ...

Au murit, am vândut casa, proprietarii i-au păstrat aspectul, dar au schimbat chirpiciul cu cărămidă, au schimbat grinzile putrede pe care se sprijinea podul, tabla era intactă, au păstrat-o, nu lasă în interior să pătrundă un strop de apă ....făcând comparație cu casa mea de acum, cărămidă, gresie, termopane, nu este natural nimic, dar e atât de simplu și viața este mai ușoară, ce este mai bine decât ceva ce-ți face viața mai ușoară, singurul regret îl am că bunicii au murit și nu au apucat și ei să se bucure de odihnă, asta mi-am dorit copil fiind, să-i văd că se odihnesc într-o casă fără să care lemne zi, noaptea, și apă din fântână pe ger, fără să repare tot timpul, fără să pună la geamuri pernuțe că intră frigul, fără să scârțâie parchetul scorojit acoperit de bunica cu preșuri țesute de ea, să nu ne înghețe picioarele iarna, foarte greu se trăia atunci, fără confort, fără utilități și foarte greu se întreținea o casă în condiții optime de trăi decent ...părerea mea ."

"Prin zona mea, Moldova, casele vechi sunt și foarte scumpe, dar sunt dezastru și-n nici un caz atât de elegante!"

"S-o stăpâniți sănătoși, pe această "frumoasă doamnă " și să v-aducă numai bucurii și liniște sufletească!"

"Felicitări pentru păstrarea arhitecturii și materialelor folosite!"

"Era frumoasă și înainte, dar acum splendidă."

"Am găsit și eu una dar îmi este teamă că structura e afectată."

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#case traditionale, #case vechi, #cumparare, #renovare, #vanzare , #renovare