Anglia și Țara Galilor cresc vârsta legală de căsătorie de la 16 la 18 ani. Lege pentru oprirea abuzurilor părinților

Vineri, 25 Februarie 2022, ora 23:21
1982 citiri
Anglia și Țara Galilor cresc vârsta legală de căsătorie de la 16 la 18 ani. Lege pentru oprirea abuzurilor părinților
Asociaţiile de sprijinire a victimelor deplâng că, în multe cazuri, părinţii sunt complici la organizarea căsătoriilor aranjate pentru fiicele lor FOTO Pixabay

Căsătoriile în Anglia și Țara Galilor vor fi permise de la vârsta de 18 ani, potrivit unei legi votate vineri, 25 februarie, de parlamentarii britanici.

Textul a fost adoptat, fără voturi împotrivă, în Camera Comunelor şi trebuie aprobat de Camera Lorzilor (camera superioară a Parlamentului britanic) pentru a deveni lege.

În prezent, căsătoria este permisă de la vârsta de 16 ani pentru minorii din Anglia şi Ţara Galilor, cu condiţia ca aceştia să aibă consimţământul părinţilor.

Asociaţiile de sprijinire a victimelor deplâng însă că, în multe cazuri, părinţii sunt complici la organizarea căsătoriilor aranjate pentru fiicele lor.

Proiectul de lege facilitează, de asemenea, urmărirea penală a părinţilor sau rudelor care îşi trimit copiii în străinătate în vederea căsătoriei.

”Este, de fapt, constrângere parentală, prin asta am trecut”, a declarat Payzee Mahmod, o victimă a căsătoriei forţate, pentru BBC, spunând că la 16 ani era prea tânără pentru a înţelege ce se întâmplă cu ea.

La începutul anilor 2000, ea şi sora ei, Banaz, au fost trimise din locuinţa lor din Londra în Kurdistanul irakian pentru a se căsători.

Payzee a reuşit să scape şi a iniţiat o campanie pentru a obţine o schimbare a legii. Sora ei, Banaz, a fost sugrumată în 2006 într-o ”crimă de onoare”, pentru care tatăl şi unchiul lor au fost condamnaţi.

Deputata conservatoare Pauline Latham, care a înaintat proiectul de lege, a declarat că adoptarea textului este ”un pas uriaş în direcţia cea bună”, care pune Anglia şi Ţara Galilor în linie cu campaniile ONU împotriva căsătoriei copiilor.

”Faptul că un tânăr trebuie să meargă la şcoală până la 18 ani, dar se poate căsători la 16 ani este derutant şi nu îşi are locul în secolul XXI”, a afirmat deputata Anna McMorrin.

Guvernul britanic a cerut Scoţiei şi Irlandei de Nord, alte două naţiuni constitutive ale Regatului Unit, cu propriile lor parlamente, să crească vârsta minimă pentru căsătorie la 18 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#casatorii, #varsta legata casatorie, #anglia, #tara galilor, #abuzuri parinti, #casatorie 18 ani , #Marea Britanie