Unul din doi romani prefera sa-si faca singuri o casa, in loc sa-si cumpere

Luni, 01 August 2011, ora 16:39
2302 citiri
Unul din doi romani prefera sa-si faca singuri o casa, in loc sa-si cumpere

Mai mult de 50 la suta dintre romani prefera sa-si construiasca siguri casa, in loc sa cumpere una gata facuta sau neterminata, releva un sondaj realizat de compania Wienerberger, lider pe piata de caramida din Romania.

Studiul a evidentiat diferentele de mentalitate dintre regiuni. De exemplu, mai mult de 90 la suta de oameni din nord-vestul Romaniei ar vrea sa-si construiasca propria casa, in timp ce ideea de a cumpara o casa neterminata este mult mai agreata de locuitorii din sudul Romaniei, scrie Act Media.

Motivele pentru care romanii doresc o casa, in pofida unui apartament, sunt numeroase. De exemplu, romanii din nordul tarii spun ca vor o casa pentru a avea o gradina, in timp ce cei din sud cred ca asa si-ar rezolva problemele legate de vecini.

Acelasi sondaj arata ca 55 la suta din cei care vor sa-si construiasca ei insasi o casa cred ca decizia cu privire la materialele de constructie ii intereseaza personal, indiferent de opiniile expertilor.

Scaderile de pret de pe piata materialelor de constructii au facut ca pretul unei case noi sa se aproprie de cel al unui apartament intr-un bloc. Potrivit calculelor facute de Wienerberger, caramida ridica insa cu pana la 5 la suta pretul unei case.

Datele sudiului mai arata ca, in Romania, media de case noi construite pentru fiecare mie de locuitori anual este de 2, in timp ce media europeana este de cel putin 3,5 case noi pe an pentru fiecare mie de locuitori.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#constructii case, #cumparare case, #constructii propria casa , #stiri imobiliare